Toysdaily 玩具日報

[分享討論] (更新#51或#1紅字&#68)Hot Toys MMS177 The Dark Knight Rises: Bat-pod 坐的疑惑

Batman小弟未攞,但用其他figure試坐過,容許小弟分享一下。

個人認為要坐得靚就唔可以強求左右身位要百分百平衡,尤其是想要人偶側側地向前望嘅pose,(正常人踩單都唔會左右一樣姿勢)執左一邊靚仔樣,就個靚角度,上櫃/影相,就係咁簡單,相信官圖都無可能係百分百天衣無縫咁四四正正坐定定,七me.:71:
在下剛試了成個鐘,都幾痛苦
最大發現係油缸舊膠(兩脾中間果舊)太大,
最慘係手制位置太前又缺可調裝置,b ...
Oldcat 發表於 1-11-2012 01:01 AM

Nice work ching~~:71:
Batman小弟未攞,但用其他figure試坐過,容許小弟分享一下。

個人認為要坐得靚就唔可以強求左右身 ...
catcat 發表於 1-11-2012 11:49 AM

猫兄......我個人覺得每個人都標準不一...但往往這里有不少朋友以自己把尺去量度他人..甚至有自以為自己才是真理的想法..去要求跟他學習.....所以才產生不良的風氣~!

玩具能否做到100%完美..我經驗少我不敢評論,...不過多一點交流多一分享才有進步(膠帖不計).......好似猫兄你無私的相片分享,攝影教學及相片上載技巧等等...我可是非常感謝及尊重的!!!
頭像被屏蔽
講真, 樓主, 各大大試過出個post, 分享下, 我覺得好好~ 我拎左batpod 都會試下~ thx every ching~~~:71:
Nice work ching~~
catcat 發表於 1-11-2012 11:52 AM

Thanks!
須然係有改善空間,但Set 出黎真係幾型:71:
係對手制成日甩, 唔係要入盒真係黏死佢:78:
猫兄......我個人覺得每個人都標準不一...但往往這里有不少朋友以自己把尺去量度他人..甚至有自以 ...
Usteakum 發表於 1-11-2012 11:57 AM

還要感謝師兄無私分享,以正視聽呢!:64:
Thanks!
須然係有改善空間,但Set 出黎真係幾型
係對手制成日甩, 唔係要入盒真係黏死佢:78 ...
Oldcat 發表於 1-11-2012 12:16 PM

無錯,打算長期display的話真係想粘死佢。
無錯,打算長期display的話真係想粘死佢。
catcat 發表於 1-11-2012 12:21 PM

我自己決定用DX02坐上去長期DISPLAY>...CW我怕佢腳短未必好睇.....而且CW企係BATMAN DX12身邊就仲正啦....
Thanks!
須然係有改如果加小小bluetag,我諗會實可以穩小小善空間,但Set 出黎真係幾型
係對手制成日甩, 唔係要入盒真係黏死佢:78 ...
Oldcat 發表於 1-11-2012 12:16 PM

個手制真係好易甩,,,

我會加小小bluetag,應該會好點吧
多謝師兄既教學!! 圖文並茂, 希望師兄再有傑作推出
多謝樓主理性、耐心的教學:love:
支持樓主,但batpod重未派到我,其侍batpod來臨:71:
support. gd post .
very helpfull
回復 68# Usteakum

非常認同師兄既心態 , 玩具黎啫 , 有錢玩多隻 , 無錢玩少隻 , 貴有貴玩 , 平有平玩 , 最緊要係可以為自己帶黎歡樂 !! 個d膠人只要無視佢地就得架勒 , 回都費事回 , 就由得佢活係佢自己既深淵吧啦 .