Toysdaily 玩具日報

[分享討論] (更新#51或#1紅字&#68)Hot Toys MMS177 The Dark Knight Rises: Bat-pod 坐的疑惑

頭像被屏蔽
好野~有相為証~成班人響度瓜瓜咁話上唔到老電~
依家有相有真相~成日聽人講就無限放大……
變身俠你算把啦~人地冇背面影既相又話人借位~
依家有兩個師兄比背部相你睇你又話人呢樣果樣………
哈哈哈, 你隻dx-12件suit一定花哂+鬆哂
batmaniac 發表於 1-11-2012 08:52 AM

變身俠,你所有嘅figure都係硬直直好似噴咗印度神油咁企响個mon前面當然驚鬆啦
頭像被屏蔽
師兄,您講出小弟心聲,TD好多人,貨都未到手,又或者根本無訂,憑住網上其他人嘅幾張相就係度亂插。

小弟自己都會開POST插玩具,但起碼係自己圖,玩過真係有問題,真憑實據至會咁做。

另方面,其實有時自己屈唔到,但有好似樓主咁做埋出嚟都唔信嘅,重要專登另外開POST話會爆呔個D精神病患者,已經無藥可救,可以不理。
回復 51# Usteakum

謝謝ching 好清楚的圖:71:
就ching上圖所見, 個肚貼唔到坐位係因為個膝頭哥承托同個坐位太近, 除非個膝頭哥承托可以校低或向外多一些如果唔係個肚係無可能貼到坐位:?
(或者斬短條大脾:70: )
哈哈哈, 你隻dx-12件suit一定花哂+鬆哂
batmaniac 發表於 1-11-2012 08:52 AM

haha, P-photos, nice photoshop skill
batmaniac 發表於 1-11-2012 09:01 AM

世事都給你看透了 - 或許我地TD所有人都只不過是你所謂的PS出黎架........:43: 你別太執著

其實我對膠人膠語一向都不屑回, 因為回覆就代表著支持呢D膠人膠語同時愈回應膠人就會好似你咁愈高興......心想初見面那就給你一點回應罷, 但請別過於興奮拉.......甚至跑去專登開新帖呢.....

對於你, 自便吧!

玩具對我來就就像字面中一樣, 是用作"玩"的物品, HT又好M記也好, 對於我來說只屬於玩具類, 不是收藏品如古董那些過百萬的珍品, 為了保持如出廠時的狀態而不去玩弄一番不去擺姿勢不去碰只光呆板的站著於櫃中甚至長久放於玩具包裝內, 那不就失去了玩具的意義, 對於設計者或生產者來說, 花盡心思的設計及複雜的生產程序(如關節,用料等)是促使盡量顯示原有人物角色或者事物的原來姿態, 這樣的話, 豈非浪費他人一番的苦功及金錢嗎? 請明白我不是在說教只是表達一下自己對玩具的看法....更不是要他人跟我學習.....有不同的意見才是好事不過膠人膠語不包括在內, 再一次多謝各位師兄大大的支持及鼓勵, 對於我不成熟的回應及相片, 如令各位產生不悅(不包括搞事份子), 請見諒, 我會繼續跟大家分享的!!!!!
回復 67# Usteakum

師兄 , 條硬膠仔連 T-1000 post 都敢出:53:, 你就知佢乜 level , 同佢講都有失身份:34:

我同你仲有 catcat 諗法一樣 , 未玩過就話呢樣果樣 , 仲「唯恐天下不亂」叫人唔好去拎貨 , 同「急性盲搶盬」有乜分別 ??? :*

回復 66# starplatina

唔好意思師兄....其實我不知道何謂坐得正確, 請問那裡有標準我可以參考一下? 就我自己上網看電影的片段(大都不清楚-太黑太暗), 個肚或心口應該沒有貼著車身的, 對嗎?? 不過這個上下身的角度可以再作調整, 昨晚我也只是一TAKE OK就拍照..前後都是數分鐘完成...如師兄方便可提供相片大家交流一下..

師兄的見解 - 個膝頭哥承托可以校低或向外多一些 - 其實要更改設計可以有不少的選擇呢

另外送俾「變身凹水俠」一句唐唐名言 : 「僭建就係僭建 , () 硬膠就係硬膠」 , 所以硬到隻Batman 好似扯旗頂住 seat 位咁 :x

Appreciate your post and sharing, i really look forward to play with my Batpod soon!
:71:
回復 70# Usteakum

我都唔知呀:? 自己仲未有得攞batpod, 無得試:67:
我見咁多大大話坐唔到我以為係講這個問題, 正如ching所講batman基本上都係有斗篷遮住根本就唔知點先係坐到, 難得ching有張咁清楚的圖俾大家睇下.
我自己就覺得咁已經好ok, 始終無可能要求figure做到100%真人動作, 正如叫個80歲阿伯都擺唔到呢個姿勢:(
回復 70# Usteakum

剛上網找的, 希望對ching有用

回復  Usteakum

剛上網找的, 希望對ching有用
starplatina 發表於 1-11-2012 10:59 AM

感謝:handshake:不過不是BATMAN

再看看吧...始終較接近原來形態更好..相信沒有人會反對不過現在的樣子及容合度已收貨, 非常滿意~始終事實是玩具是永不能做到像真人真物一樣......有就不是千幾蚊吧
另外如我紅字所言, 總會有惡意針對的朋友發言說那裡的部份不對不像電影中的姿勢,又話那部份還差幾多度幾多mm,這樣是沒有完結的日子且我沒有義務需要服務他人