Toysdaily 玩具日報

[分享討論] (更新#51或#1紅字&#68)Hot Toys MMS177 The Dark Knight Rises: Bat-pod 坐的疑惑

Thx :71::71::71:可惜未有得拎BAT POD
在下剛試了成個鐘,都幾痛苦:(
最大發現係油缸舊膠(兩脾中間果舊)太大,
最慘係手制位置太前又缺可調裝置,batman自身胸甲頂手臂難以伸前,
真係腹背受敵,盡人事都係咁....

回復 47# Oldcat

Yeah!! ONE more Good try!! Do you mean the shoulder armor? You can pull up the the shoulder armor to move two arms closer to the handle~:77:
疑團終於解開!:67:
多謝各大大圖片及經驗分享!!
batmaniac 潛咗水:34:

其實我發表這主題的目的在於提醒會員別因他人的無憑據的言詞,於自己都未嘗試的情況下就發生不必要的誤解以為坐唔上,爆軚或屈唔到之類的言論,說實話,不少投訴“坐唔到“既會員朋友到底有幾多個有DX12及BATPOD在手,試過之後唔得,而又能拿出證明來表現“坐唔到“,往往只是空談!!!我自己是12“的新手,對於JOINT位人偶的活動性嘗未了解,但會見到我有嘗試亦讓大家看到坐上BATPOD後的情況,雖然擺姿勢上往往未能全神表露到神韻,但主要旨在分享多一點資訊及作為新手個人的心得,讓沒取貨的安心一點,沒想到會受到一些會員惡意的冷嘲熱諷甚至挑釁,雞蛋里挑骨頭,我理解網路上會遇到不同的人,但別誤解我是batpod專家又或者擺姿勢高手,同時別用自己的尺來量度我,本人覺得這個dx12跟batpod的容合度已足夠,絕對可收貨,也提醒的是世界不是環繞著閣下而轉,不用迎合或達到閣下的要求。以下是多一點相片給大家參考,除了斗篷,從不同角度拍攝,希望還擔心的朋友可以給你們多一點參考,新手的我都做到,那你也可以嘗試,對不對?別人云亦歹!我只花了數分鐘,真的不太難,可能是熟左。相片手機拍的,質素差一點,別見怪!
最後,我知道這更新後又會有不少惡意針對的朋友發言說,說那裡的部份不像電影中的姿勢,又話那部份還差幾多度幾多mm才對,重申我不是專家,也沒有義務去滿足閣下的需要,世界絕不是圍繞著你來轉的。如想認真交流就請待真的有dx12及batpod之後,嘗試了提出重點的問題再作交流,空談虛言的可免∼!!!

在下剛試了成個鐘,都幾痛苦
最大發現係油缸舊膠(兩脾中間果舊)太大,
最慘係手制位置太前又缺可調裝置,b ...
Oldcat 發表於 1-11-2012 01:01 AM

可能師兄你未熟習,你沒有你提到的問題呢
另外多謝師兄的支持,令相∼!!
神作呀!!!!!點解架車可以飛起嫁///
太型啦!
mr406aa1 發表於 31-10-2012 11:17 PM

潛水都得。講笑∼。。其實PS而已

當然架車真的CHOK左頭架。。。。。。。。。
路過都忍唔住出句聲,樓主大唔需要理會d膠人嘅,
呢個post幫左唔少擔心嘅師兄, 實在好多謝樓主, :71:
點都好過d膠人出埋d廢post, 咩T800"等着你餵奶"!?
做人膠到咁, 唔x都冇用啦 ! :66:
回復 51# Usteakum

唔好太介懷,變身膠俠係呢度吉祥物.
你唔習慣啫~對慣咗,佢就能夠畀你無限歡樂~
其實我發表這主題的目的在於提醒會員別因他人的無憑據的言詞,於自己都未嘗試的情況下就發生不必要的誤解以 ...
Usteakum 發表於 1-11-2012 02:13 AM

支持樓主~~~~~~:71: 不用理會膠Post 之王~~~~~
可能師兄你未熟習,你沒有你提到的問題呢
另外多謝師兄的支持,令相∼!!
Usteakum 發表於 1-11-2012 02:21 AM[/colo:DDr]

扭呢個有D似之前玩ironman 爆地, 多謝師兄圖解幫到手:77:
至於變身俠呢就真係唔好介意,佢次次搞事,被人否定就潛水,
Thank you 樓主既解說同分享, 雖然我有車未有人, 但日後拎左一定會試, 支持你 !:$
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽