Toysdaily 玩具日報

查看: 8620|回復: 17

[玩具報告] Brotherhood of Robocop~ 鐵甲威龍兄弟會

https://picasaweb.google.com/116 ... ?authuser=0&feat=directlink  (以防PICASA看不到)
看完新鐵甲威龍的設計圖,一點也不覺"威"、型、英、帥...  不知是否年紀大,開始緬懷過去的金曲、電影。 鐵甲威龍都是舊好,  那時和TERMINATOR 1 同樣帶給人思想無限的突破,就是第一集第一幕一班悍匪將差佬逐部分屍 (Uncut version) 已帶給人心靈和視覺上無限震撼。

新的宇宙威龍不能突破舊的震撼和框框,我看新的鐵甲威龍也不外如是。 去相~ 鐵甲威龍兄弟會~左起應是SPAWN MOVIE MANIAC,數年前貨色,個台一流,但可動九流... 排第二、四是舊NECA; 第三是新NECA ROBOCOP~ :34:

由最新的開始介紹~ :)     我一隻;  個FRIEND一隻。 我個FRIEND係邊個? 咪ROBOCOP囉~ :43: ROBOCOP 玩 ROBOCOP~ :58:

百多塊貨仔能有如此上色水準,形神俱備,真是超值~ :71:

終於有這GIMMICK~ 比FIGMA"昆"的痛又發作了~ :72:(幾舊水竟是換件,但NECA個機關又靚又合的天衣無鏠,NECA I LOVEU∼∼∼∼ :love:

有這新出ROBOCOP的師兄也會同意這FIGURE 的腰可動性、靈活性是前三隻NECA所不能比的:he:

紋理清晰,正~ :shy:

腿有伸縮關節∼ 正:handshake:

只有兩點要彈: 1. 手肘屈不過45度... 可惜... 多一關節就能做向上舉槍資勢~   :!

另一問題是支槍難取又難放... :ice:

支槍無得輸~ :)

對上戰損版,正,相信會重出有GIMMICK版~

皆旺1樓1魚正,OMG~

I LOVE YOUR MIDDLE FINGER∼ :)

謝欣賞~~~ :43::43::43::43:
neca真係一流, 唔玩得都睇得 :43:
回復 2# Assassin

隻新NECA ROBOCOP 貨源足, 由1魚2草漲到3草絶對可接受;上色又正;個GIMMICK又忠於原著;可動性一流(對比之前三隻)。 只是我自己唔識上油,唔係自油槍倉位~ :60:
其實當年Neca出果隻18吋都好正,面相同埋比例同依家新哩隻差唔多。雖然大腿唔可以打開,但就可以講返片入面嘅經典對白,非常之正!:71:

:58:NECA新版我有買到
就在係你回既Post入面
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-193827-1-1.html
的確係好玩物呢
我都係比你毒,實不相瞞,其他robocops係我個friend儲的。 18”炒貴曬無入呢。
樓主隻damaged都有買堅係勇士(個人感覺呢啡色位似sh_t多d:die:),而呢隻見外國玩家鬧到啪啪聲話個頸位下面冇上色
點解唔買埋夜光version? 好螢架!:D
新果隻我都有買:35:
回復 5# 純白騎士姬Saber

等你pose 相囉!
Add marks for your good post and I will get it after your advice! :71:
呢隻真係最正
最有feel
回復 11# Douglas.M.Saint

U are the BIG BOSS here man, how can my photo poison you?! IMPOSSIBLE :)
i would love to have this collection!:)
新出左 neca 好像幾得~~~~~~~~~~~~~~~~~