Toysdaily 玩具日報

查看: 7832|回復: 13

[玩具報告] 終於等到兒時最愛ROBOCOP NECA (多傷眼圖+ vs T-800)

記得細個玩過ge鐵甲威龍造型真係只能用"好過冇"黎形容,
到大個之後不斷見到市面上出完一個又一個版本都仲欠缺神韻
M記太肥, HT太貴且面相未到位, Figma果隻個樣見到就想爆粗
直到25週年ge今日終於有隻係我杯茶ge版本, 多謝NECA!!

第一集故事真係好經典, 細個已經重睇左N次都係百看不厭!
Robocop出場鋪排超級精彩, 到而家睇返都係咁型

細個最想要ge Robocop唔需要除頭盔(25年前果隻可以), 而係可以打開大脾收埋支槍
NECA新版仲可以做到一按彈開, 完全重現電影情節, 好玩到唔停得手(打到呢度又拎上手玩左陣)

NECA第一個version同呢個Spring-Loaded Holster Ver價錢竟然差唔多
不過面相都有所改進, 更正係只有佢低炒時可以見到Murphy個鼻

咩角度睇都係咁似, 面相雕刻幾乎以假亂真, 左手雖然冇替換手, 不過呢個出包ge勢已經係最全神

Robocop獨有機械版007式開槍chok pose

多得NECA素體有個胸腔ball joint, 可以做出轉身斜膊動作

真係chok到冇朋友, 另外要讚下上色, 面部現成消光令皮膚更加有真實ge質感

銀甲雖然表面不是很光滑(百零蚊仲想點), 不過好神奇, 唔同角度望銀甲係會反射出好似電影入面帶紅綠藍ge幻彩
極之神奇, 感動無比,

而黑色部分係令身純黑, 忠於原著, 手槍size恰到好處, 霸氣側露

雖然有傳NECA ED209計劃不幸取消, 不過要搵奸角同Robocop對戰唔難, 入手同日我就搵到佢T-800, 一於改造人對人造人

對付T-800捏頸唔work

出針吉佢粒U可能仲直接, (Robocop塊面D紋原來可以打燈影到咁有張力)

Robocop始終都係87年個look經典, 2013版真係改到不知所謂, 第一集都未睇過ge朋友一定要睇下, 認真一流

呢隻出得咁好冇其他角色一齊擺太可惜, 唔知幾時先會有Robocop其他角色ge 7吋Figure同ED209呢?
回復 1# vincent0410

neca話於2013年會起碼制作一款大型figure, alien queen或ed209或spider gremlin, 仲有機會
頭像被屏蔽
Good buy! 百幾蚊真係抵玩!
我都買左, 不過係battle damage version! :58:
以前覺得Robocop都幾"薯", 依家覺得好經典!:73:
我有之前的NECA robocop所以無入呢隻. 師兄有無睇過"robocop vs terminator"漫畫, 就係講robocop對T-800, T-1000的, 都幾攪笑的哈哈~
This one very good indeed~!
good , i will post mine soon!!!!:35:
Add marks for your great report!  This Neca Robocop is a new product?  :D

Any improvement from this?  :)

C Hing我睇你果隻應該係Mcfarlane版, 面相係NECA完勝,
你果隻ge優點係detail刻得比較深, 以下review有詳盡比較
https://www.youtube.com/watch?v=0wIqSjjyQtw

回復 8# Douglas.M.Saint
上網搵左黎睇, 剪接得好好
回復 5# jeffloh
反而而家個設定無晒個性!
以前覺得Robocop都幾"薯", 依家覺得好經典!
beehive 發表於 12-10-2012 14:42
回復  vincent0410

neca話於2013年會起碼制作一款大型figure, alien queen或ed209或spider gremlin, 仲 ...
Assassin 發表於 12-10-2012 01:12 PM

neca alien queen... wow have picture? :71:
Up to now I love this one moew than the 2012 verison
回復 6# tiago

因為佢我中左Neca 7"毒,
想入多隻Predator