Toysdaily 玩具日報

查看: 16006|回復: 44

[個人收藏] 童年美好回憶,捉鬼敢死隊 The Real Ghostbusters

細個陪住我長大,我記得每逢星期六上晝喺TVB,同星期六下晝喺明珠台我都會追呢套卡通. 玩具亦好有趣好多Gimmick. 呢D美好嘅童年回憶真喺珍貴.

第一個糸列玩具,按卡通裹面人物造形設計,我最鐘意嘅糸列. 依家呢個糸列亦係最渴市、最難揾的.

Ecto Plasm 鬼口水.

第二糸列 Fright Features.

Haunted Humans 長舌婦婆婆.

之後嘅Super Fright Features.

經典角色Slimer,主角們的好朋友.

之後的Variant糸列.

Mini Mates

Citizen GHost Minimates

Mattel Retro Heros 糸列.

全新MOC現在已天價. 小時只需三+幾蚊.

經典Hollywood Vehicle ECTO 1.

Mattel Movie Series.

當然唔少得佢啦,棉花靈精.

Mattel 1:1 捉鬼器.

模仿電影裹trap咗隻spook之後嘅效果.

多謝各位C Hing欣賞.
:71:
勁正, 第一系列個小隊好正, 記得細個好似玩過隻長舌婦.
好記得為食鬼, 鬼口水, 棉花糖鬼...
大大個棉花糖鬼既場境好正:71:
仲有個捉鬼器都正到無朋友, 比十個LIKE 啊:handshake:
好懷念細路時睇,不過我係睇下午閃電傳真機 :35:
:$嘩!好精彩既收藏!
小弟都好喜歡捉鬼敢死隊~
岩岩係老虎網見到個捉鬼器, 不過好鬼貴, 佢仲有個捉鬼探測器賣, 大大有冇興趣入手, 不過我就覺得無個捉鬼器咁過癮喇
細個最愛的卡通之一~~~~~:71:
Great Collection:71:
How can you make it?:@
好多都値得令人懐念,仲有1:1 捉鬼器,強呀!!
細個阿媽買過捉鬼槍比我,但好雞似枝水槍感!隻為食鬼好正,超經典!
嘩, 正到不得了呀......又係回憶之物.....場景超正呀~:shiny:
你真係好愛捉鬼隊!又諗起以前7仔換果架捉鬼車仔,不過細個無乜零用所以都係得個睇字><
睇到第一張,小弟差d感動到眼水,太強大的童年回憶,多謝Ching給我一剎的感動!:64:
Ching有無入最近出個套movie ver.同12吋啊?
回復 1# cool-slam
大大係後追返real ghostbusters系列? 真係要唔少錢.
當年我都好迷呢個系列. 我個陣仲買左好幾罐鬼口水玩.

唉, 好可惜bill murray話唔會拍gb3啦.
好豐富和珍貴的收藏:52:
—看就知ching係捉鬼急死隊的忠實粉絲,
我唔係捉鬼隊的粉絲,但看他們的片和玩玩具實在是我兒時的好回憶,
捉鬼車,棉花糖鬼,捉鬼槍都係記憶猶新。。。
實在多謝ching這個Post,內容很正,亦令我重拾捉鬼急死隊的回憶:$