Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 已更新#7(P.9)[分享]自家訂造超防塵亞加力膠櫃,我的開心和不開心!

頭像被屏蔽
你唔想有朝D五金仆哂地既話,請轉放女友的毛公仔,話唔定o冧掂畀你入多只或真可買個櫃呢!
回復 14# chunyin4354

:36:紅蘋果的確唔錯
請問入塵問題嚴唔嚴重?!
如你真的要玩超合金, 一個專放玩具的飾櫃是少不得.....尤其亞加力膠都唔平, 點解唔加多少少錢買個飾櫃....我 ...
chunyin4354 發表於 3-10-2012 08:48 PM

間房太細,無可能放大櫃,聽日諗諗計,加D支架,加強"承"拓力係四角,我諗應該OK封,唔得都無計,大大你講得啱,的確唔平!我唔係因為摼錢整膠櫃,宜家唔夠位...
間房太細,無可能放大櫃,聽日諗諗計,加D支架,加強"承"拓力係四角,我諗應該OK封,唔得都無計,大大你講得&#21 ...
宇宙之王者 發表於 3-10-2012 10:16 PM

唔係錢問題就不如換個櫃,反正都可以訂做
跌爛D玩具真係無謂:69:
樓主大大, 我驚你有日出完街返到屋企, 你D 珍品會攤晒喺地... :59:
間房太細,無可能放大櫃,聽日諗諗計,加D支架,加強"承"拓力係四角,我諗應該OK封,唔得都無計,大大你講得&#21 ...
宇宙之王者 發表於 3-10-2012 10:16 PM

唔係錢問題就不如換個櫃,反正都可以訂做
跌爛D玩具真係無謂:69:
講真ching,如果你仲唔執番d合金出黎,唔駛一個月。。。等收屍啦。。。:67:
真係唔係嚇你。
後面用咭紙遮遮佢好喎.....因為你d玩具會好容易晒到變色:36:
樓主係邊度訂?我正好想訂類似ge野
看相片,放三一合金那一層膠,好像已經有點輕微彎曲了。。。。。
用shf就岩用
合金魂...應該遲早變魂''
個架都幾好,全透明,上下層都夠光,清清楚楚。
但承託力很差,尤其放合金,仲要咁濶用膠水無入坑。
建議每層膠片下轉4小洞,橫放2條幼鐵支做骨架,
這樣堅固而長遠,又唔怕膠片會彎,又可保原膠架樣貎。
放窗邊有自然光夠光猛,但如怕太陽光令合金變色,
可嘗試加牛油紙於膠架後遮光。
Anyway, support DIY!
其實相同尺寸既亞加力貴過玻璃一倍有多,樓主不如去睇下D玻璃櫃啦!
亞加力放重野係一定會變形的,到出事先後悔就無謂。
咁大位置買個Billy 都ok呀,你個櫃好快會R曬柴同花晒>___<
riverchild 發表於 3-10-2012 07:55 PM

其實Billy 個4粒的好似好脆弱咁...但so far放左年幾都未變形