Toysdaily 玩具日報

日版神話,兄弟們醒覺吧.......

妮個大家都知
不過大家有自己玩法 算啦:^:^
原文章由 iorik 於 31-3-2007 10:51 PM 發表
其實............

係追開日版o既朋友............就算貴都會追.............

唔係追開日版o既朋友............幾貴都同自己無關..........

正所謂各有所好.........河水不犯井水.............影響唔到自 ...

iorik大大講得好!!!
冇必要出post去話儲日版既人既......
唔通我儲開日版又出post叫你地玩行貨既人醒覺咩......
冇咩話醒唔醒覺law, 呢d野冇所謂啦,  尊重別人喜好都好緊要
正如我唔鍾意高達, 但我唔會批評玩高達既人law, 人人有佢取向咋麻, 點解要人跟你個套.......
原文章由 evan 於 31-3-2007 02:36 PM 發表
近期見到不少兄弟們係度追捧"日版神話".........其實大家都應該知道........水貨行貨老鼠貨都係同一間廠出.........唉........只不過係個盒上面的貼紙唔同.........而且有d人話q c 會好d.............. ...

Totally agree with you! But different people will choose differently for different reasons.
原文章由 PABBPA 於 31-3-2007 03:00 PM 發表
近日小弟都有呢個購買日版與行的煩惱. 小弟的第一隻黃金戰士魂是買日版的. 到現在要去買復版黃金戰士散裝時, 就係被這種所謂 "日版QC好些" 的說法影響. 未能的起心肝去買行貨.

今日終於係旺角購入行版復版黃金戰士散裝, 點解? 因為唔使六舊就買到  :)
神話,合金魂及700yen膠公仔我就一定買日版.....:!
最討厭那張"安全標籤"及"地址"貼紙,鬼咁難睇,又難揻甩............:*
比貴又何妨,又吾影響人,老細又可賺多少少,大家開心.........:)
乜都要平,揾阿水開玩具舖比你買野咩...........:^
其實最重要係買o個o個覺得值
原文章由 艾奧羅斯 於 31-3-2007 16:02 發表
明既一早就明;堅持既一樣會堅持!!:!

睇左好長o既五頁post!
最精景都係依句!正!!
不過講收藏玩具又講o下!
本人唔係想串人,真係想講真心話,
成日諗依傢買太多玩具,又驗屍,又保養,
但係全香港已經有上萬人同我一樣,
何況全世界......其實依傢"收藏"玩具可唔可以同以前比呢!?
如果諗住炒而收藏o既人就更加傻,擺件玩具十年賺得餐\晚飯......
依傢o的玩具產量驚人,有時諗諗o下真係想掉哂o的盒去,
出世乜都冇,走時都帶唔走o的玩具!再加上過幾年個人大左,都覺得依傢傻,
好話唔好聽,個人有咩意外......真係哂心機......(唔知各位明唔明我意思,總之真係唔係想串人!)
:die:
原文章由 trumanso 於 1-4-2007 01:48 AM 發表

最精景都係依句!正!!
何況全世界......其實依傢&q ...

唔使講到要game over咁極端下話.............:ice::ice:
原文章由 trumanso 於 1-4-2007 01:48 AM 發表

最精景都係依句!正!!
何況全世界......其實依傢&q ...

明!你意思係指收藏者目的係諗住第時炒

一竹竿打死成船人,認真大開眼界...
其實以下幾句講晒!!
各有所需!! 自己既錢,點用都得 (你買日版又得,港版逆得, 火星版都得, 得左:DD)
自己既玩具,點對得 (玩到甩頸甩腳又得,擺上神台供奉逆得, 收起床下底都得,又得左:DD)
原文章由 toysfans2000 於 1-4-2007 02:19 AM 發表
其實以下幾句講晒!!
各有所需!! 自己既錢,點用都得 (你買日版又得,港版逆得, 火星版都得, 得左:DD)
自己既玩具,點對得 (玩到甩頸甩腳又得,擺上神台供奉逆得, 收起床下底都得,又得左:DD)

:DD
原文章由 toysfans2000 於 1-4-2007 02:19 AM 發表
其實以下幾句講晒!!

你明...........我明.............其實有好多人都明..............

但係總有人喜歡揸住自己把尺去度人............

只要自己o既嗜好冇傷害到其他人............人地點講就由得佢囉.........

我玩神話都係價錢為上..........所以全部都係行貨...........

玩日版o既朋友當見到有d攻擊自己志趣o既回覆時..............

當得啖笑由佢囉.........:^:^
原文章由 mushroom 於 1-4-2007 02:38 AM 發表

:DD

你成日呃POST:blame:
原文章由 iorik 於 1-4-2007 02:39 AM 發表

你明...........我明.............其實有好多人都明..............

但係總有人喜歡揸住自己把尺去度人............

只要自己o既嗜好冇傷害到其他人............人地點講就由得佢囉.........

我玩 ...

在我黎講, 玩具只係用黎娛樂, 都係價錢至上!!:!
由此至於, 玩具唔可以當飯食, 玩具只係用黎娛樂一下自己,開心下, 無謂係度罵來罵去!! 唔值得!!:!
不如咁講啦,  如果日版和行版價錢一樣, 我相信所有人都會買日版, 呢個係人既心理問題, 依家日版一隻大約貴行版一百到, 重買緊日版個d人只不過佢地更需要理個心理依賴, 想俾多小小$買個保證, 呢到就係價值觀問題, 再吵下去根本就冇意思, 我點用我既$係我既事, 用不著別人擔心~~:!