Toysdaily 玩具日報

查看: 36309|回復: 88

日版神話,兄弟們醒覺吧.......

近期見到不少兄弟們係度追捧"日版神話".........其實大家都應該知道........水貨行貨老鼠貨都係同一間廠出.........唉........只不過係個盒上面的貼紙唔同.........而且有d人話q c 會好d..............我自己曾經係日本買過兩隻雙子返來,d QC 同我朋友個隻行貨真係冇分別........只是看你買的時候有冇小心檢查,同埋後面睇唔到個D,就真係要看你的彩數了........
再者,有D不良商人,買入老鼠貨,跟住自己貼上日本貼紙就話係日版..........唉.........................
希望各位兄弟們唔好盲目追捧
agree```````````
收到晒, 謝謝!
都係果句:
賣心理嘅嘢信就有,唔信就冇
信包裝label定信自己對眼, 心水清嘅朋友自行選擇...:p
有d人唔係因為覺得日版qc好而買
係因佢地\""儲開""日版,所以先買
頭像被屏蔽
原文章由 edmund 於 31-3-2007 02:51 PM 發表
係因佢地\\\""儲開""日版,所以先買

既然日版同行都無分別, 為什麼要儲日版呢?
:ar:心理作用嘛.你估佢地唔知咩....
由得佢地啦:^

仲有.近期日版多了一張日版冥王紙.可能想儲張紙啦.
行貨無的嘛.

不過行有訂購表.
原文章由 edmund 於 31-3-2007 02:51 PM 發表
係因佢地\\""儲開""日版,所以先買

初頭儲日版係為左........?:ar:
謝謝提點:!
的確
同一間廠出
只係時日不同
都係果批貨
近日小弟都有呢個購買日版與行的煩惱. 小弟的第一隻黃金戰士魂是買日版的. 到現在要去買復版黃金戰士散裝時, 就係被這種所謂 "日版QC好些" 的說法影響. 未能的起心肝去買行貨.
原文章由 原罪 於 31-3-2007 02:54 PM 發表
:ar:心理作用嘛.你估佢地唔知咩....
由得佢地啦:^

仲有.近期日版多了一張日版冥王紙.可能想儲張紙啦.
行貨無的嘛.

不過行有訂購表.

講開訂購表.........

都唔知用唔用好:?:?
原文章由 螳螂定食 於 31-3-2007 03:02 PM 發表
咪話玩具
聽歌CD,打機D GAME呀
好多都傾向於日版
心態問題....

AGREE~~~~~~~~~~~
絕對讚同呀!本人做印刷的!所以知那張光銀貼紙太約要幾錢!一仙也不值呀!所以無謂為了張一仙也不到的貼紙捱多百幾蚊買日版吧!:^