Toysdaily 玩具日報

查看: 8746|回復: 21

[玩具攝影] G.I. JOE - CYCLE ARMOR + 幾件散貨

提到CYCLE ARMOR, 真係勁意外
話說當日起MK見過一次, 嫌貴無入, 就此失之交臂
一直都搵唔到, 唔係貴唔貴既問題, 係根唔搵唔到, 得EBAY偶然見到一兩盒....

當時北美賣過一水, 貨量好少, 之後HASBRO居然成個WAVE CANCEL左!
令到一直想等大貨既同好MISS左, 包括我...近排居然又有少量流TAOBAO出
價錢亦唔算太過份, 決定追返

按比例其實架車好大架, 所以騎得唔係太好睇, 但無所謂啦, 都好型好霸

應該少人會咁影, 架車拆開原來都好複雜下, 設計好勁
尤其是中間內裝返個背包真係好正!!

組件圖, 零件比想像中多!

裝著! 先講明, 我執左D 野, 削左股關節, 令佢可以外八字企
因為著左甲無外八字, 霸氣銳減...
另外本來個頭盔太普通, 唔夾個科幻造型, 我換左MOVIE 1 套甲果個

一D 都無失望, 非常之正, 都無負我咁耐以來既期待
希望MOVIE 2 後會真真正正出返呢架車, 等我買多一兩盒XDD

之後係一D 散貨

HISS TANK就係之前買, 重點係後面果架, 都係同CYCLE ARMOR同WAVE齊齊CANCEL左既一盒
但相比之下無乜可玩性....
最大用途係加長左架HISS.....定係有其他玩法我唔知?

最後係兩款散貨飛行裝, DUKE就好一般, 人仔之前買某架飛機都送過
呢款DUKE實在好難叫靚仔, 加上個盔好易甩...算

但隻SNAKE EYE好正, 呢款飛行裝好有忍者FEEL, 又夠現代感
個人勁LIKE

多謝觀賞~~
L-U兄影的相好靚:handshake:,
隻電單車裝甲真係GI Joe少見的載具,很少見這種設計,
入到真係幾開心
個概念與机甲創世紀相近,但變型系統就机甲正好多,起碼不用拆件
但GI Joe的人型巨大化也是吸引 。
L-U兄將股位削後,果然大大改善,企樣醒神好多,
有圖介紹下嗎?我都想試下:35:

隻飛行蛇眼也超正,
之前有ching介紹動畫中也有其飛行一幕,
看後玩這隻會更覺過癮:34:

原來CYCLE ARMOR咁少貨
當時入左之後都冇再見過
我都用左機動甲的頭盔
用埋Ripcord個頭
感覺升級不少

(自我幻想機動甲升級版)
回復 2# 大ken

講起機甲創世記
架野買左返黎玩一玩時都唔知點變
放理左一邊:55:
隻電單車裝甲GI Joe好有型!!!
邊樹有得賣?????
隻蛇眼型爆啊:71::71:
各位鐘意蛇眼多些還是風影呢?
回復  大ken

講起機甲創世記
架野買左返黎玩一玩時都唔知點變
放理左一邊
玩具Kenny 發表於 17-9-2012 11:00 PM

kenny兄是否說cm那隻呢?
我都有cm那幾隻,大小與3.75差不多,其實幾好玩,
衰在一體變型,唔夠穩陣,尤其變電單車,好易散,
反而隻gi joe就穩陣得多.
回復 7# tolete
兩隻雖則一黑一白,但都係百變星君,超多造形:67:
雷影(風影?)就太忍者feel,出多隻都係忍者款較吸引.
相對蛇眼的現代軍事感較強,出的3.75可玩性較高
我會選蛇眼
好正既電單車!!!:handshake:
回復  tolete
兩隻雖則一黑一白,但都係百變星君,超多造形
雷影(風影?)就太忍者feel,出多隻都係忍者款 ...
大ken 發表於 18-9-2012 02:11 PM

多謝師兄分析我也比較鐘意蛇眼,全黑好型爆!

正到爆!! :71::71::71:
其實隻 cycle armor 我上年都因為嫌貴所以冇入到.... 有機會真係想入返隻
CHING 請pm 鋪頭資料~~ :64:
大腿內側

不過削左會令保持力下跌
正在考慮直情換做RT

我起TAOBAO買, 但果間鋪係LAST ONE
有興趣TAOBAO SEARCH下
昨日仲見有鋪有
回復  tolete
兩隻雖則一黑一白,但都係百變星君,超多造形
雷影(風影?)就太忍者feel,出多隻都係忍者款 ...
大ken 發表於 18-9-2012 02:11 PM

but dont miss movie2 showshadow- it is so good!