Toysdaily 玩具日報

查看: 12747|回復: 39

[個人收藏] Metal Boss - Battle Armor Version 開盒圖分享

原本話星期一至出,點知星期六係facebook收到風攞得,今日即攞即影兩張手機相同大家分享一下。

小弟買個間算有信用,訂八魚尾,攞無加價。

下星仲會出一件散裝嘅extra後腦/後頭髮比第二頭雕用。據聞要六草。

正常頭雕望落同上款差不多,店家就話上色改良左。化妝頭雕好正,一定用佢嚟display。

成盒野造功算滿意,整體結實,裝甲上嘅標誌/細字清晰。

唔理其他人點講,呢個價,小弟自己收貨。

盾牌武器等小弟會做些少舊化戰損,遲兩星期至正式出分享post,請見諒。:64:

的確做得唔錯:71::71::71:
呢款真係有買貴、冇買錯嘅好物....!!!!!!!
我研究近盾個張貼紙有無得搞………

我研究近盾個張貼紙有無得搞………
poonad 發表於 11-3-2012 06:50 PM

出水貼?

sundaydriver 大大有教學:

http://toysdaily.com/discuz/view ... ght=%2Bsundaydriver
catcat師兄,呢款唔係大廠出,
轉頭個post又會被移動架喇...!!!!
個問題係…咩printer印到白色………… =_="
我果隻個右邊心口牌甲個底
都同師兄果隻一樣,好似有少少崩崩地咁
都估到Cat 大趙硬呢隻:71:
期待舊化成型照登場:handshake:
個問題係…咩printer印到白色………… =_="
poonad 發表於 11-3-2012 07:04 PM

就是知道printer 印唔到白色, 廣華街是有全白水貼賣 :36:
how much is it selling now?
就是知道printer 印唔到白色, 廣華街是有全白水貼賣
ledmirage3100 發表於 11-3-2012 08:29 PM

呵呵,多謝指點………遲兩日去搵搵…介吾介意告知近邊個位?
唔知哩隻落水會點呢??!:58:
呵呵,多謝指點………遲兩日去搵搵…介吾介意告知近邊個位?
poonad 發表於 11-3-2012 09:53 PM

其實哩種純白色字既水貼係一定要用print倒白色既printer先至可行,
基本上只可以用日本既ALPS MD系 printer黎print。
不過要响HK搵哩隻printer係接近無可能。。。
除非搵人同你搞,但係都係要自己飛邊。

不如用砌F1車殼既方法,噴光油再磨再噴再磨再噴。。。
重複做到唔再見倒邊為止。
水貼一般貴唔貴呀?