Toysdaily 玩具日報

查看: 42853|回復: 65

[改造交流] 慢長改造! 光之七人眾 (9/6...摩亞屈 50%!)

BB戰士基本上一路陪住我長大:love:
其中由武者七人眾為基礎ge 光之七人眾 更加係大愛!:$
而BB legend 武者 ge 出現點燃左我改造ge 火XD~
(當然馬上改造烈傳武者, 點知其他角色今時今日都係得設定圖.....冇素體可以比我改.....)

第一人: 天宮最強武者! 烈火武者頑駄無!

我唯一ge堅持係最大程度保持烈傳造型...

始終造型所限, 可動麻麻

加長左支矛~

第二隻: 鐵機武者齋胡

只有少改~ 因為造型, 可動, 以至可玩, 我認為齋胡係今時今日第一位的
因為武者加高左唔夠 1cm, 我加長左大腿件少少

腳學HJ 加噴射器~

頭加關節, 可以向上下望~

第三人: 隱密忍者農丸 (未完全完成@@~)

本身造型一絕,可惜模型因為造型令可動極低... 手關節正~唯一唔洗改ge 地方, 其他比較多野改~

上半身Legend 關節, 下半身用1/144廢件&畢地改關節&加長腳

頭冇頂住了~可動係高左

上色 (未完成, 兩腳用住幾年上色ge腳, 腿都係未上色)
仲差些少~武器等等就正式KO

兩兄弟一樣高了~

暫時三人眾...

餘下4人....隻改邊先未定....
:* 燃燒!
超正呀...我最中意既bb系列-武者烈傳...
:71: nice~ :64: Thx share~

我搞左一部份就無搞了:ice:
回復 1# reload

超炫的作品
期待大大完成其他的七人眾
:$ 繼續:*

農丸上色大功告成~

先來一張新舊對比照

各種武器~自行追加小量武器
學HJ 配色的烈火刀 X 1
學HJ 的火影常見忍者苦無 X 2
可惜冇功力...好想要HJ 把一式大手裡劍...

擺個有型pose:$

正式KO 三隻!
漫長之路餘下8隻:o

精太...暫時未諗到點改條腰同腳先可以唔影響變人馬mode
仁宇...收集改造材料中
摩亞屈 X 3...要一次三隻太辛苦, 遲d先
隱密...首辨大工程, 遲d先
漣飛威...首辨大工程, 遲d先

所以下一隻....如無意外係......

剛熱機械師馱舞留精太

因為搵到最重要ge改造材料了~~~~~~:)
大大隻金係用gundam marker? 係的話一定要噴top coat, 唔係轉個頭已經啞曬~

其實烈火個比例有小小問題, 主要係小腿太長太幼, 而裙甲太短, 搞到好似著短褲 :(
回復 8# Squall

其實我已經加長左少少裙甲
而家大約同legend武者裙甲差唔多長, 因為再加長仲怪:DD 我又覺得幾順眼就冇再搞了
回復  Squall

其實我已經加長左少少裙甲
而家大約同legend武者裙甲差唔多長, 因為再加長仲怪 我又 ...
reload 發表於 15-9-2012 11:08 AM

自己覺得OK就無問題:71:
隻齋胡好正呀:71:

coming soon.....

改好比例...差隻手同頭關節..聽日再貼下過程...
回復 12# reload

期待~~~~~
:(
差一隻手同隻頸就完成了......

奮鬥過程...

下半身

上半身

半結果

回復 14# reload

好正~ 繼續支持~~~追看此post