Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 慢長改造! 光之七人眾 (9/6...摩亞屈 50%!)

連日努力:70: 肩甲可以轉了
前日上色7788時, 組起睇睇改完發覺好唔順眼, 原來係隻手太長, 今日修短番...總算順眼......
仲差d 拳頭補色就KO了:79:

急不及待影下先

一共3隻加工造型手...

同時發現....

支箭太短了:80:

盡快執埋d 手掌 同 加長支箭先....
做隻出色的馬仔........

原來係好難的:70:

由於疾風號實在太細隻.....要加大d 真係好困難
連日努力...叫做定左點改, 整左半身試位
好多位未執:68:

甲用畢地加厚, 好難整...

加關節...為左轉頸同換件合體

轉頸, 改埋頭可動就得

對比圖....

試騎~~~~

提外話~
legend化五人合照~:61:

以目前進度.....
睇黎2012係完成唔晒7人眾的...:70:
加大馬.....:71:

兩個幾月後再繼續自high更新

兩個幾月以來的苦戰...因為潮濕 & 懶 & 號斗丸打尖 等等因素.....進度極慢

仁宇...主體改好...噴灰執表面中 , 仲有龍mode未開始.........

最麻煩ge浮遊炮.....
想加番d細節, 結果好大工程{:1_222:}

仲有排執........................{:1_224:}

精太....差隻馬:
今日cut埋個頭加joint, 主體終於改完:79:
進入另一個打磨地獄.......

比例

因為想要"騎"馬效果, 唔係企上去.....又加件零件.........(左件係騎馬用..)

登~ 改得咁辛苦都值了........:$

未完,
仲有人馬合一mode......再加一件零件......

摩亞屈....手痕開始左少少
指定動作 ...分屍

刃斬武mask....原件眼位好怪, 直覺話我知要cut左佢再算:!

最後, 無聊之下, 諗定沙沙比點改比例.........
拉高左都幾順眼

係得咁多:die:
頭像被屏蔽
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
:71:

人馬合一:$
超級大工程,
比個LIKE你:71:
繼續努力呀!
就快齊七人眾!
隻隻都好正
不過我覺得隻馬頭改長小小會好睇好多,如果唔係似騾仔
好正~ ㄧ直都對Q版有興趣, 繼續支持,Le七個細路仔此post, 努力哦大大...{:1_226:}
:) 多謝各位大大ge 支持

改到今日都未放棄{:1_222:}終於...最難改ge仁宇 接近尾聲了....
浮游炮噴多次白色, 同補黑色, 人型就KO了{:1_198:}
貼住兩張先

可動極限係咁多了:38:

龍件進度:
龍頭換件, &加joint

龍爪, 用板封空位(加左一件only)

變!

以前我係小學雞個陣買齊哂成套烈傳架
點知我老母粒聲唔出扔哂{:1_198:}
超級正,十卜{:1_222:}
烈傳出LEGEND系列一定大賣:73:
期待刃斬武與濂飛威!!