Toysdaily 玩具日報

查看: 34711|回復: 34

[SD系] 模型 Legend BB 二代目頑駄無大將軍

原本是荒烈區主改變歷史前,因地之鎧使用者冇出現令初代大將軍被殺,現在變了白銀刃(Dooben Wolf?)

為何雷凰變左黃色眼:( 都係那句,唔買住,一陣又魂SHOP出豪華版:blame:
點解荒烈驅主無出現?唔通璽威武裝去左其他時空?同埋呢隻將是高達,唔係殺驅,即係唔係武化武可個古仔
C兄一言驚醒!唔買住..!等魂shop豪華版!!:*
戰國傳必入啊!!
睇完設定好感動

謝師兄出post!!
點解荒烈驅主無出現?唔通璽威武裝去左其他時空?同埋呢隻將是高達,唔係殺驅,即係唔係武化武可個古仔
jetyam999 發表於 21-6-2014 03:41 PM

現在LEGEND都是出武者七人眾編,非烈傳
這是荒烈驅主改變歷史前的情況,初代被黑魔神殺死.

歷史如下:
1.初代VS黑魔神--->冇地之鎧繼承者,初代力量不足-->初代死
2.二代VS闇皇帝-->真惡參消失,二代力量不足-->二代闇皇帝同歸於盡
3.三代VS闇皇帝邪靈-->荒烈驅主在八絃之陣消失,三代力量不足(?)-->三代死
4.荒烈驅主回到過去-->地之地之鎧繼承者出現-->初代贏黑魔神,改變歷史-->荒烈驅主返回未來
5.闇皇帝回到過去救自己-->合成黑魔神闇皇帝-->初代快被殺
6.荒烈驅主變成四代-->帶二代三代回到過去-->四大將軍打敗黑魔神闇皇帝,天下統一

這故事是第一行,但B記原本說因地之鎧繼承者冇出現,初代才唔夠力量就戰死,現在多左個白銀刃,B記改寫歷史:38:
C兄一言驚醒!唔買住..!等魂shop豪華版!!
Koseo 發表於 21-6-2014 04:24 PM

因為差不多每隻LEGEND都出魂SHOP版,加上二代本來就有豪華版,我不會中計的{:1_204:}

今石進都知道自己上錯雷凰對眼D色
https://twitter.com/marshi38/status/480138714098593792
白銀刃可能是Dooeben Wolf + Silver Bullet
jetyam999 發表於 21-6-2014 03:41 PM

白銀刃那格咪係荒烈驅主囉
回復 1# bbdaishogun

謝謝大大的資訊分享

我估白銀刃係正式地之鎧繼承者,但荒烈係decade,用壐威返去早過白銀刃繼承地之鎧之前的時空。如果咁講,白銀刃因為力量不足被殺成以致初代輸比黑魔神
必買,出魂SHOP再買,反正佢實唔止一個形態啦
闇將軍先無聊,買左一隻好耐,早排無聊買多隻DISPLAY另一形態
點知依家先話出魂SHOP電鍍版,激死,不過慳返2舊
諗緊補唔補返魂SHOP武者,但佢冇2形態,兵仔頭己經2隻,好煩惱
不如諗下真驅参有冇機好過{:1_204:}
白銀刃那格咪係荒烈驅主囉
simpsons 發表於 21-6-2014 10:44 PM

果隻係雷頑駄無,即日后的將頑駄無

白銀刃即silver bullet
見到有圖了,有D奇怪,喺街post唔到圖
回復 5# bbdaishogun

不過可以解話係二代目發夢, 仲未算改寫歷史:36: