Toysdaily 玩具日報

樓主: genesicgaogaiga

[其他] Bandai 油crack 事件回報室

睇返統計, 出事的都是上年8月至12月出貨的產品, 唔知是否換左油.
睇返統計, 出事的都是上年8月至12月出貨的產品, 唔知是否換左油.
redfish 發表於 10/9/2012 10:16

I suspected that it is not the change in paint but the change in manufacturing factory.
配合劇情那枚核心硬幣!!!!
Bandai玩完lu:59:
回復 23# Tachikoma

睇真d,真係lost ver
不過lost同完全體的油都係一樣
所以最後應該一樣下場
我個隻so far未出事, 其他sr合金個D都好彩未有問題......
愈來愈離譜!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
只係時間問題, 唔好驚, 唔好怕...............:58:

而你見佢未裂之前玩佢多D, 影多D相.

咁樣等佢裂左之後, 打佢入冷宮, 放佢入櫃最後排, 等佢俾其他RIDER頂住,

無眼屎乾淨盲.:50:

我個隻so far未出事, 其他sr合金個D都好彩未有問題......
sckoko 發表於 10-9-2012 11:44 AM
I suspected that it is not the change in paint but the change in manufacturing factory.
genesicgaogaiga 發表於 10/9/2012 10:42

會唔會係北移左 d 廠 (印象中原本嘅廠係長三角) :? :? :?
點解又發生啲咁嘅事呀......:42:
我都係爆左隻lose
會唔會係bandai轉咗加工廠?
會唔會係bandai轉咗加工廠?
D 野佢做出來賺錢, 有問題佢一定要負責, 唔可以話為難佢.

再者, 佢無試清楚用咩油響咩物料上出事, 都係佢地問題.

點講都好, 佢地都要硬食, 仲要辨法攪番惦佢.:34:

油ceack應該是類似氧化的問題?(純猜測, 無根據)
所以是不能避免的吧
這邊廂bandai用祼膠, 我們又吵著說太 ...
herrickwok 發表於 10-9-2012 12:47 AM
回復 17# fktuen

我的秋葉紅情況跟你一模一樣:42: