Toysdaily 玩具日報

查看: 7930|回復: 14

[玩具報告] 我的 1989 batmobile 加 full gear 狀態

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.418048551584588.93808.100001383413606&type=3 (以防PICASA看不到)
之前都有師兄分享了, 但FULL GEAR相就少有, 所以借似曬命~ :$

水魚一隻...

外型長度比HT更合比例 :$

HT & Hotwheels 都係膠, 但收3/4K都無噴油效果就說不過去... :what:

相信HT內倉非用貼紙, 但HOTWHEELS移動方向盤前輪跟著轉向,HT收貴咁多唔知又可唔可以青出於藍? :(

側面普普通通啦, 原本3魚貨色算交足貨.:78:

1989蝙蝠車創作人說它是"性和暴力的化身"。 看那陽具型引擎就不言而喻了。  :handshake:
See what Anton Furst, the 1989 batmobile Production desginer said, "I didn't want a futuristic vehicle on a pastiche 1950s car.  I went for the most brutal expression of a car, an image which also suggests sex and violence."  (Mark Cota Vaz (2012) Batmobile The Complete History, p.48)

能屈能伸,又大又壯,是每個男兒的夢想 :34:

我記得HT第二批官圖話會有磁石給起機關槍蓋, 但HOTWHEELS更貼近原著, 是轉動出來的! :71:

總結: 以HOTWHEELS性價比 (以原價, 非炒價或EBAY價) 真的超值.  起碼車的長度比例,方向盤,轉動機關都較HT優勝。 期望HT以今天的我打倒昨日的我, 讓一眾蝙蝠迷蒙福~ :45:
我都覺得佢造得比HT好
HT個比例總係怪怪地
真係好靚......讚呀~~!
回復 2# quincy

check 舊12”post HT 做短左,等我試搵舊相先
HT 果架真係短了... 男人最忌嘛... :sad:

如果機關槍要用磁石, 就真的大大比HOTWHEELS幾十年前的設定比下去... :!
呢隻真係幾正,之前睇到有ching介紹就好想入,跟住去過batman餐廳見過實物,好重手加上要成8魚,即刻放低!睇返啞苦相對低嘅炒價(5魚幾,個人覺得都算值) 考慮中....
回復 6# Lemonfai

買啦! 多兩魚之嘛, 我咪比BATMAN 餐廳食O既水魚囉....:die:
好想要好想要好想要好想要好想要
小弟覺得價錢差而係因為新舊版關係
因為我都係幾個月之前買左,8條魚
回復 9# fatmanyeah

嘜新版貴D咩? 咁我係唔係應該開心D呢? :help:
回復 10# darknight

新版平D就真
回復 11# fatmanyeah

:63:
    勁唔開心比人昆左,重係 以我心愛嘅batman名義昆我添
I bought this recently too! Love it so much :D
電影機關鎗蓋是彈走的。
回復 14# simpsons

好似又係, 要溫番書先得~ :oh: