Toysdaily 玩具日報

查看: 12541|回復: 17

[玩具攝影] "衫 板 充 炮 艇!" 山 口 充 Hot Toys .............. Batmobile ~

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.519371318118977.1073741839.100001383413606&type=3 (以防PICASA看不到)
山口充Hottoys~ 但其實我覺得山口一點都唔差.
1. 至少個價平好多,
2. 個車蓋又唔似HT"鬆炮炮"; {:1_198:}
3. 個左右急煞定風翼又可動 (HT不能, 而且只是插件! {:1_206:}),
4. 有Detail位, 如第3 點的定風翼; 車前的避震支架; BALL JOINTS改到好細 等等{:1_203:}

有師兄話個山口內倉好簡單/單調, 個車底就一塊過. 我好想同你講, HT 隻BATMOBILE 都係咁炸, 三魚多山口做到咁效果算不錯了. 不過各花入各眼, 用你自己的X眼感受一下吧~ (i.e. 心眼~ {:1_197:} 非菊花∼)

綜觀, 山口真係幾好玩. 惟一要彈:
1:就是個車輪不能轉動吧~
2. 我揀了三/ 四盒先入得手. QC(膠水漬、脫件)等要改善呢... {:1_200:}
3. 迷彩版竟然唔係跟阿BANE呢... {:1_198:}

駕駛桿少少可動. {:1_228:}

頂!!!!!!!!

快過我出post!!!

Hehehehehehe
頂!!!!!!!!

快過我出post!!!

Hehehehehehe
mushroom 發表於 24-4-2013 07:02 PM

對唔HAI住囉~ (I.E. 擇自<低俗喜劇>) :34:
對唔HAI住囉~ (I.E. 擇自)
darknight 發表於 24-4-2013 07:09 PM

請你食牛歡喜{:1_203:}
大&#21874;相影到真係似HT咁!{:1_220:}我初頭買&#21655;見個轆唔郁得都有少少後悔,但而家都display出&#22175;~~ btw, 係"舢舨充炮艇" :)
我都覺得山口唔差,起碼外型ok先,個輪唔轉得其實睇官圖已預左,不過黑色d色好過迷彩好多
邊架係舢舨都有D難講,
呢隻比例順眼過HT個架好多!!
HT個架非常有BATMAN X CARS FEEL...
邊架係舢舨都有D難講,
warxv 發表於 25-4-2013 10:45 AM

BATMAN X CARS 即係?
回復 8# mushroom
即係類似咁...網上有新車的CARS圖,不過一時搵唔到,比架舊的睇住應該都明.
又其實呢架係HT做得更似,只差對眼!!
回復  mushroom
即係類似咁...網上有新車的CARS圖,不過一時搵唔到,比架舊的睇住應該都明.
又其實呢架係H ...
warxv 發表於 25-4-2013 11:35 AM

咁我明了

但其實我睇過好多Tumbler的相........有時都唔知佢係扁些,似林寶堅尼(正面睇),定還是高些(側面睇),似坦克。

都好難分似唔似。

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-202612-1-1.html
我暫時覺得最似呢架

請你食牛歡喜
mushroom 發表於 24-4-2013 11:42 PM

或請你直接入主題,diu騾仔hai~{:1_214:}
我都覺得山口唔差,起碼外型ok先,個輪唔轉得其實睇官圖已預左,不過黑色d色好過迷彩好多
kevchan1103 發表於 25-4-2013 09:30 AM

其實迷彩都正,係d翼位上色未均勻有些少膠~{:1_219:}
邊架係舢舨都有D難講,
warxv 發表於 25-4-2013 10:45 AM

同意,HT幾千蚊個內籠同和底咁求其,我有些少失望。:cool:
咁我明了{:1_214:}

但其實我睇過好多Tumbler的相........有時都唔知佢係扁些,似林寶堅尼(正面睇),定還 ...
mushroom 發表於 25-4-2013 11:57 AM

呢架又細又貴同我絕緣了~
我覺得係唔似車廂,感覺同品牌同價錢無咩關係
其他牌子我無研究,單純係個人感覺「唔似」