Toysdaily 玩具日報

查看: 4569|回復: 22

[劇場創作] [劣圖] 手機速影 ambush 開箱小劇場

話說小弟之前俾各位ching既令相毒到,終於後追左隻ambush,但係番到黎一開箱拎出黎,發現隻ambush甩頭,聯絡左3ACS,佢地肯同我換過隻,但換番黎既AMBUSH,隻左手俾人鬆肋過度,結果不舉,好好彩地3A肯同我再換多次,第二次換番黎既AMBUSH,終於冇事啦!
唔講甘多,小劇場開始~

話說船長係小弟第一隻入既HT,佢完全係CHOK影冇難度:58:

但係小弟亦係一個好少後追既人,所以船長日日都只能望住呢班被封印既同伴....:79:

今日,船長又係度作法,試圖解除封印,召喚班HT同伴出黎……「天靈靈,地靈靈,同伴同伴速速靈!」:53:

突然船長感覺到有D野....:36:

就係遠處,有個神秘既箱....

船長上前一探究竟...... 「又話香港係國際之都,唔係好多英文既咩?:*點解張紙上面冇隻英文架,我又唔識睇中文,點估啊....:70:」

船長把心一橫,唔理三七廿一,決定拔刀開箱....:!

快刀二下!

最後一刀!

個箱終於開左啦!:78:

船長開始慢慢打開個箱....:shiny:

到底入面會有D咩呢?

「啊?!:47:」

原來箱中仲有箱....:49:

幾經辛苦,船長終於將入面個箱拎左出黎...:54:

「咦,上面甘大個A字,莫非係Angelica老婆寄黎俾我既?!:D」

「開箱先!:p」

「咩話,甘大個箱得果一張紙?老婆真係千里送鵝毛,物輕情義重啊!:$」

「張紙上面寫咩呢?等我拎出黎睇下先……:ar:」

叭!「哎啊!:60:」

呢個moment,有個遙控器露左出黎!:shiny:

船長幾經辛苦終於推開左塊海綿出番黎了……:67:

一起身就見到眼前呢個遙控器…… 「咦?呢舊咩家伙啊?:?」

船長第一時間就拎左出黎研究下……:36:

「嗯……嗯……嗯……」:44:

「算啦,亂甘禁下d制先……:45:」

突然,地動山搖……:50:

Bomb~

「唔係掛,又黎多獲……:59:」

船長又一次辛苦地係海綿堆度爬番出黎:68:

而今次佢見到既就係……:@

TO BE CONTINUE……:73:

因為都好多CHING影過AMBUSH,所以小弟係下面就是但POST幾張AMBUSH既獨照就算了:64:

I AM THE WINNER!!

係唔係唔服氣啊!

唔服氣就黎同我打過啦!

劣圖幾張,各位CHING唔好見怪~:64:
如果覺得小劇場內容低B既,就請多多包涵~:34:
Great story! LOL... :71:
haha~呢個開箱文又幾盞鬼喎!!!:71:支持支持!
回復 2# squll

多謝CHING讚賞:64:
回復 3# sonsonsun

多謝支持:35: 遲D有新野玩果陣SON大你都整個開箱文試下:57:
回復 5# Softsong

劇場就未試過~不過開箱文都出過一次既~:58:
回復 6# sonsonsun

甘下次試下出個劇場啦~:71:
幾funny :71:.....................
好特別的開箱文,
尤其船長用刀開箱個兩下幾盞鬼哈哈
師兄,多謝分享
回復 1# Softsong

我覺得好好睇, 個 story 好用心做. 正~
支持又辛苦又好玩0既劇場創作!船長開盒個下真係精彩!讚呀!:71:
好得意呀 師兄good job ;-D
多謝各位欣賞,下次有新野到果陣我會繼續努力,整小劇場俾大家睇下的了:64::78:
樓主好有心機, 我比爆趣!!!!!:71:
Good post:52:支撐