Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Ironman Mark I (2.0)產品問題(包括中間LED燈,缺地台事件)集中討論

如果沒有執著和堅持
又點會有改進
希望ht認真回應下呢件事 唔好不了了之
回復  emilykls

玩玩具要玩到去呢個地歩......
做人有原則係啱,但講到尾都只係由一 ...
iwillneverlose 發表於 7-9-2012 02:31 PM

我部SAMSUNG部7.7等左大半年都無4.0UPDATE
SEND左E-MAIL去香港同韓國samsung都無回音
後尾我去消委會投訴幾日就出新聞話半個月後會升級,
其中都比好多打手話駛唔駛又點點點,不過全部都比我鬧到佢無聲出,
最後我隻型號係新聞入面第一部有得UPDATED既。

有時D公司唔見棺材唔流眼淚。
佢覺得自己真係無問題怕咩野比人投訴?

如果消委會投訴無用未去報紙投訴,再唔係集體請律師追討,
唔好等D無品公司自己為是。
回復 1292# norip999

大大講得好∼∼∼∼∼∼支持!!!
我係mark 1睇到個心口入面有粒電容:72:
我想問下其他人係咪一樣?如果唔係我去換過隻
Dear Complainant,

Thank you for using our service. We shall handle your case as soon as possible. Attached is our notification letter to your complaint.

親愛的投訴人

多謝閣下選用我們的服務。我們將盡快處理您的案件。附件是我們收到您的投訴的通知信。

Consumer Council
消費者委員會
Dear Complainant,

Thank you for using our service. We shall handle your case as soon as possible. Attached is our notification letter to your complaint.

親愛的投訴人

多謝閣下選用我們的服務。我們將盡快處理您的案件。附件是我們收到您的投訴的通知信。

Consumer Council
消費者委員會
回復 1296# whitedol

thanks for the update
XXX

你好!多謝  閣下告知本會有關問題,本會對 閣下的遭遇深表同情及關注,本會現已為  閣下作出跟進處理,聯絡有關機構,希望問題可以早日獲得解決。

當本會得獲店方回應後,本會會再與  閣下聯絡。

唯本會在此,必須向  閣下清楚申明,限於本會並非政府部門執法機關,所以並無法定權力限令有關機構必須將問題解決或作出回覆,本會乃是以調解人的角色,提供溝通平台,致力協助消費者與商戶,透過協商,以解決民事糾紛。

如果個案或可能涉及刑事問題,本會亦可以將個案,交遞有關政府執法部門,作進一步跟進處理。

閣下之消費權益,乃受香港法律之保障,故如果  閣下不想事情出現延誤,或店方不作回應拒絕合作,或問題最終不獲解決時,  閣下乃有權考慮儘快向法律界人仕,尋求專業法律意見,(民政處【電話:28352500】,及本會,均可安排  閣下接受免費法律諮詢服務),以考慮透過民事訴訟法律途徑,解決問題,例如將個案交遞法庭,或小額錢債審裁處,由法庭作出裁
由法庭作出裁
由法庭作出裁
到宜家我都系mud都收晤到阿 :56:
回復 1301# bunchan
bun!我有收到e-mail呀!不過唔知點?
回復 1302# jackie1011

email 講mud ah???
以小弟個case計,應該係正在調解中,不過唔知等幾奈。

而且我仲收埋cc的信,不過內容大致一樣。又信又email我覺得好神奇。

cc係咪無新update,已成個月無聯絡我.
如果mark1搞得好,可以做案例比dx07 同dx12
我mark1,dx07,dx12全中呀
:help: