Toysdaily 玩具日報

查看: 12318|回復: 15

[個人收藏] 古物新入--恐龍戰隊

古物新入--恐龍戰隊

C兄們,我今次分享既係恐龍戰隊獸連者!!!

比返個OP大家懷念下先^^
http://v.youku.com/v_show/id_XNzc4NDU3Mg==.html

恐龍戰隊絶對係戰隊史上一大突破,
做到美國都要買佢版權,
一定係好多人心中的兒時必看節目。
當然,獸連粉紅千葉麗子都係我既當年最愛啦^^

OK!!!都係去相先

我入就多數係食玩啦,
不過今次就入唔到日版可合體的大獸神,
只有這個美版不可分體版,
不過算啦,又要日版又要合體好難搵架,
搵到都天價啦,所以搵到呢套已經好好架啦~~~~

大獸神

其實佢仲可以變做剛龍神,不過要換件

剛龍神

講到剛龍神,當然不得不提綠戰士啦

恐龍戰隊另一個經典位,
就係首支有第6人加入的戰隊

超級大獸神

一般都好少用呢個形態戰鬥

戰鬥雷龍

這個......他們是親戚嗎??

=.=|||

準備合體

完成!!!究極大獸神!!

恐龍戰隊絶對係戰隊中的一個神話,
除左係第一支6人戰隊,
究極大獸神的七機合體,
更曾經是戰隊機體中最多機合體的記錄保持者,
一直過了十幾年,才由轟轟戰隊的十機終極大冒險所破

當然之後還有這個.........炎神G12

而究極大獸神的合體方式,對後世也有影響的,例如 :

忍風的大合體也是參考究極大獸神的,
所以我個人認為,
恐龍戰隊絶對係戰隊中最傳奇,最舉足輕重的戰隊^^

Very good!!!! Thx..................
好正!
以前我都有! 而家乜都冇! 等SR大獸神!

我當年都有睇喇﹗日、美都有睇﹗(當然睇唔晒!)但覺得再合體既樣係好夾硬黎喇!!!再超合體重衰!!!只係「騎上隻馬」上面一樣!!!不過我唔否認真係童年回憶黎架,遲D出玩具我都會買。
我重好記得既係長毛象盾同手、劍齒虎同三角龍腳、暴龍上身翼龍心口,好耐之前既玩具我有玩架﹗次次都玩隻暴龍多D,因為唔知點解覺得佢個頭真係超大既…
無錯~真係好經典,唔睇你介紹都唔知有咁多樣大突破~!!!@@
我的童裝唔係恐龍戰隊呢...係百獸戰隊
我覺得轟轟的十機合體係最好,炎神好「夾硬嚟」
回復 1# jaffehung

十分精彩的分享帖
文章花心思

列為精華帖
文物級收藏呀:$
如果可以用而家o既技術出返呢 set 就正囉:shy:
:71:又係買唔返的珍品,就算有都好貴..:58:
如果恐龍戰隊部機械人可以獨立變形分體就更正..:67:
又係買唔返的珍品,就算有都好貴..
如果恐龍戰隊部機械人可以獨立變形分體就更正..
hompage 發表於 20-8-2012 12:57 AM

我都好想,
但好難搵,搵到我估都好貴~~
回復 9# hompage

我最近在老虎拍賣見到有人放喎~~   
回復 11# jaffehung

下個月去東京,睇下會唔會到時執到好野..:76:
推!

鍾意呢種感覺笨重既戰隊玩具多過sr合金,雖然冇得分體但已經係一件超級絕品,恭喜師兄覓得心頭好。
美版主題曲句:Go Go Power Rangers~~真係上晒腦:34:
咁多隊戰隊!小弟始終都係鍾意「恐龍獸隊」!