Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 原祖"中華英雄"p.6 封面彩圖 ATV電視版人物介紹5-9-2013

回復 39# 有性格

我都有睇鐵將,係唔錯,希望故事唔好走樣,最怕又係頭威……
頭100期一定好?唔一定既…天子6、7都想想……
回復 44# rarityraider

"卵"書...這個我也會呢..通常是在廁所發生吧:34:
回復 47# 老文

當然係去茅廁必備啦~
以前啲茅廁又無wi-Fi, 又無3G....  :35:
回復 48# rarityraider

而家我去茅廁必備的..已經是玩具了:35:
回復 49# 老文

嚇!!:66: 有乜玩具可以去茅廁時玩!?:35:
回復 49# 老文

我都好想好想知道係咩玩具……要用電的嗎?你唔會0係度玩四驅車嘛?

BILLY + 胡迪?
回復 50# rarityraider

扭旦裝著shf合金..乜都可以:34:
回復 51# 多其

用電果d就反而無乜..通常新買果d閒時唔方便係d小朋友面前開,咪襯方便時開埋佢囉:73:
佩服呀大大﹗真心佩服呀﹗﹗﹗真心認同也﹗﹗﹗嗚嗚嗚嗚嗚……感同身受……嗚嗚嗚……
回復  D@ZAce

呢幕又係好經典,記得當日我都睇到身體發毛,無諗過咁重要既角色都會死,(當年港漫的重角好少 ...
老文 發表於 9-8-2012 08:46 AM

上網搵返既...羅漢最後之英姿:$

為救英雄等人,使出終極一招 <驚天一式>:*:*:*

終於成功擊退牛群救出眾人,奈何最後油盡燈枯而亡:sad:

回復 55# D@ZAce

這個不得不回..我的感想是:一方面唔想同估唔到羅漢要死,另一方面慶幸他不是粉身碎骨..之後亦講到華英雄因為咁而感覺到身邊的人會一個一個的離他而去,埋下"天剎孤星"的精彩伏線...謝大大貼圖分享..圖中羅漢死前的狂笑寫畫得好好,完全可以感覺到佢既感受..所以我當年都睇到身體"發毛"...好正.:$
回復 54# 多其

試過玩hms果時跌左野落去tim呀...另外有時心癢起上來,合金魂都會拎入去玩呀:shy:
回復 55# D@ZAce

....其實羅漢既身世,我覺得比華英雄更慘,英雄係天剎孤星,但起碼都叫有談過戀愛,有妻有子有女...
印象中羅漢好似沒有情史,由始至終都係孤獨一人...(如有遺忘請指證):64:
回復 57# 老文
可以係茅廁玩合金魂,大大個廁所一定好大~:63:
回復 57# 老文

呢樣又過份左少少……我都係拎本玩具書入去卵0者……