Toysdaily 玩具日報

樓主: chunyin4354

[新品消息] Vehicle Voltron 機甲艦隊 十五機---最新上色模(P.5生產商留言,請支持本地創作)

冇辦法啦!!年尾個個都係等錢洗架啦,我而家唸唸吓,最好等孤仔過左農曆年後先出就 very good la~ ...
chiu 發表於 5-11-2012 05:27 PM

其實如果做得靚仔~~~過埋年都冇問題~~~~:$

不過如果相關人仕出黎講下乜環境會安心d~~~~:(
有錢你話多麼好呢
bbf1125 發表於 5-11-2012 05:26 PM

您講您呀~~~~~:^
頭像被屏蔽
你咁講其實我都好認同架,最少都知道而家隻嘢整成點同埋個生產進度去到邊啦!!
chiu 發表於 5-11-2012 05:33 PM

最慘佢地冇官網~~~有冇改左日期都唔知~~~:26:
mushroom 兄錢對於三連敗兄黎講根本就唔係問題

我就真係擔心月尾冇$$ 找尾數 la, 呢期買左 ...
bbf1125 發表於 5-11-2012 05:25 PM

:@

咁又係,我都唔信佢借錢買game:p
上星期去訂野時,店員哥哥都仲係話 11 月尾出

希望無乜變掛啦

P.S.不過我都想遲 D 出,儲多一蚊得一蚊啦
頭像被屏蔽
最近出太多血了................:no::help:
咁又係,我都唔信佢借錢買game
mushroom 發表於 5-11-2012 05:50 PM

games唔買特別版唔係好貴~~~玩具而家一隻都千千聲~~~:60:
上星期去訂野時,店員哥哥都仲係話 11 月尾出

希望無乜變掛啦

P.S.不過我都想遲 D 出,儲多一蚊得一蚊 ...
benbenben4213 發表於 5-11-2012 10:15 PM

我地班玩家幾矛盾呢~~~:DD 唔知姑仔有冇人出黎講解下~~~:(
我而家都冇錢過年~~好慘呀!!
chiu 發表於 5-11-2012 11:05 PM

您都要幫襯易借難還~~~:help:
冇辦法啦!!年尾個個都係等錢洗架啦,我而家唸唸吓,最好等孤仔過左農曆年後先出就 very good la~ ...
chiu 發表於 5-11-2012 05:27 PM

大家諗都唔好諗, 過年前十日八日大陸工廠D人就返鄉下, 廠冇人用心做野, 就算有人做野都因為趕放假好多貨谷埋出, 品質一定有影響, 冇人做運輸,海關又要額外錢過年, 隨時D貨 kick 住o係大陸海關十零廿日, 乜事都有可能發生, 所以我認為最好就今年內出左佢, 唔係就等D工廠2月底返晒工, 仲要陪訓好D人做野, 3月先出貨好過喇
頭像被屏蔽
陪訓~~ 喱位大大真係好咸濕呀!!
chiu 發表於 6-11-2012 11:38 AM

係真架, 年年過年後D廠人力資源都好似洗牌咁, 由D新工人黎做既貨, 當然要重新陪訓, 所以EX合金出得咁參差不無道理, 佢搞隻野搞幾年, 隨時由計劃生產到直正組裝條 team 已中左面目全非腿咁樣啦
回復 374# kinis

佢嘅意思係培訓唔係陪訓