Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] Hot Toys - MMS183 - The Dark Knight Rises: 1/6th scale Bane Collectible Figure

回復 856# chankb

OIC,
純粹問下 ,  (算劇透 反白) 但係法院門前有用武器射兵仔
頭像被屏蔽
回復 862# graffitihim

用了什麼武器?  好似全部都係拳頭交,

Batman 唔用槍, 唔殺人, 係佢一向既價值觀。

唔想劇透太多, 不過戲中曾經講到此堅持, 有興趣可PM我。
回復 863# supermodehk2

現實點看, 相信Batman 用拳頭都可能意外打死壞人, 但不用槍殺罪犯係原則之一, 在很多漫畫及電影(包括最新此套)也有提及。

佢用爆破唔係用嚟打穿牆逃生, 就係救人或自衛, 如果Batman曾經直接殺人, 我有興趣睇睇。
回復  graffitihim

用了什麼武器?  好似全部都係拳頭交,

Batman 唔用槍, 唔殺人, 係佢一向既價值 ...
chankb 發表於 23-7-2012 02:53 PM

就係呢種堅持原則令佢多番受傷, 任務難上加難:$
頭像被屏蔽
回復 867# supermodehk2

明解....  我話Batman用拳頭意外打死人也是搞吓氣氛, 因為DC Comics唔會比呢種事發生:58:
回復 866# Oldcat

不過唔好問我點解 Batman d 敵人, 每次捉到佢都只係酷刑煎熬 Batman, 而唔係一槍KO佢, 令佢可以逃生....

唯一解釋係 Batman 系列的壞蛋全是心理極度有問題的精神病人, 不能用常理去理解他們的行為。:34:
頭像被屏蔽
回復 865# chankb

了解多了 thx大大 ,講故都係唔好駁故 :DD
回復 871# graffitihim

同意, 特別係在一個講Bane的貼內, 都係少提batman  :34:
回復  Oldcat

不過唔好問我點解 Batman d 敵人, 每次捉到佢都只係酷刑煎熬 Batman, 而唔係一槍KO佢, 令 ...
chankb 發表於 23-7-2012 03:19 PM

好似佢自己都問過"why don't u just kill me,,,,,"
trailler 有出架:p
CHING係邊度睇到GA????THZ
cavslbj 發表於 22-7-2012 10:23 PM

去 Price 個 site search 下, 有 D做到 $65x...
我個部響信和買
好正啊~ :35::35:
回復  graffitihim

同意, 特別係在一個講Bane的貼內, 都係少提batman
chankb 發表於 23-7-2012 03:43 PM

咁••••有無Bane 嘅background 分享呀大大:77: