Toysdaily 玩具日報

Hot Toys ironman mark vii討論(新加左相)

好老實,你又無訂,隻嘢出成點,你唔會有任何損失,再說,得幾張鬆郁矇嘅相,連實物都未&# ...
hk小文 發表於 20-4-2013 11:49 PM

好老實,我都想有ironman玩,遲D ironman出成點,都影響訂唔訂,又無咩廠出,再說,當出左貨有實物揸上手,以經無咩好討論  

兵人可以自己執靚個型,呢D硬膠膠既機械人無得救.
好老實,你又無訂,隻嘢出成點,你唔會有任何損失,再說,得幾張鬆郁矇嘅相,連實物都未&# ...
hk小文 發表於 20-4-2013 11:49 PM

小文兄講得無錯,有d人就是要將電影看到的ironman 百分百複製去1/6度,而個價錢仲要係平同底玩,試問除左ht有邊間廠仲可以做到?我不是在刷ht的鞋,只是事實上現在以這個價錢玩到ht這個質素的玩具我覺得已經無話可說了,咁為何無人會話孩之寶的玩具唔似,果d都要幾百蚊隻都唔叫好平,好多人真的是為插而插
兵人可以自己執靚個型,呢D硬膠膠既機械人無得救.
sorsor 發表於 21-4-2013 12:01 AM

Ka 氏, 就是靠改"硬膠膠"的 Gundam 而揚名立萬的了,是真的落手落腳改的,不是靠齋噏!
好老實,我都想有ironman玩,遲D ironman出成點,都影響訂唔訂,又無咩廠出,再說,當出左貨有實物 ...
sorsor 發表於 21-4-2013 12:01 AM

其實唔識救同無得救係兩回事,事在人為與技術,好多模型比賽裡的人都只係將硬膠膠變成藝術品
咦!望下望下新加坡d圖比,竟然見到果兩隻副翼既右邊多左兩塊摺起左既手甲片?即係90出掌?:$同埋官圖本身多左對加開左既推進器,而家冇左,唔同係吾洗換,可以就甘打開?
Finally see some comments actually are more fair to HT.  So many people are just sour grapes and complain about almost everything from HT these days which is just annoying.
小文兄講得無錯,有d人就是要將電影看到的ironman 百分百複製去1/6度,而個價錢仲要係平同底玩,試問除左ht有邊間廠仲可以做到?我不是在刷ht的鞋,只是事實上現在以這個價錢玩到ht這個質素的玩具我覺得已經無話可說了,咁為何無人會話孩之寶的玩具唔似,果d都要幾百蚊隻都唔叫好平,好多人真的是為插而插
Finally see some comments actually are more fair to HT.  So many people are just sour grapes and complain about almost everything from HT these days which is just annoying.

孩之寶既 ironman雖然質素無咁出色但比例好過ht 羅其實 , 孩之寶都似咁多,ht攪咩?
仲有比例做得似唔似唔會加佢製作成本,呢個係個玩具設計者有冇sense問題.

香港其實比世界好多地方都好好多架,好多人真的是為插而插政府架,稅又唔係高,香港咁好都唔知足,
你去叫佢地收聲啦.日日係度嘈,真係幾煩人可
其實有D人唔洗話長毛係度攪事好煩,認自己政治冷感無人會怪你架wo.你可以繼續安於現狀架.

笑左 , 你覺得唔差,
但我覺得仲有好大距離, 真係買唔落手
原來ht幾多死忠fans, 唔比討論HT做得唔好, ...
sorsor 發表於 20-4-2013 10:24 PM

你呢張相係SDCC果陣嘅相 同官圖差左成十萬九千里
要唱衰比例都唔駛搵張試辦照下話
另外IM嘅比例唔係就咁拉橫加粗就叫合乎原著架
講幾多次都唔化
孩之寶既 ironman雖然質素無咁出色但比例好過ht 羅其實 , 孩之寶都似咁多,ht攪咩?
仲有比例做得似唔 ...
sorsor 發表於 21-4-2013 02:47 AM

你下圖果兩隻MK5同MK6
咪又係你口中嘅美型化?
腰長夾幼  頭型瘦夾長嘅情況比HT更嚴重啦
咁你算唔算替孩之寶唱贊歌?
BRW唔好下下拎政治人物嘅行徑去美化自己潑婦罵街嘅行為
我好敬重長毛  但你係我眼中只係一個諸多挑剔嘅原教旨主義者
你下圖果兩隻MK5同MK6
咪又係你口中嘅美型化?
腰長夾幼  頭型瘦夾長嘅情況比HT更嚴重啦
...
SaintMC 發表於 21-4-2013 07:02 AM

你其他post話人地D野隻隻豆豉眼,豆皮佬,肥矮柒鈍醜就得,我話ht 比例唔靚就潑婦罵街原教旨主義主:0)
仲有比例做得似唔 ...
sorsor 發表於 21-4-2013 02:47 AM

你都係算啦,出官圖果時咩都討論完啦,要插都插完啦,而家都就出貨啦先黎嘈,你不如留返啖氣等出貨時先講啦,而家講咩都冇用,ht都做起哂啦,你又唔知有咩改有咩冇改,咁有咩好討論?等出貨果日,我出分享post一定留返個位比你討論,請放心!
你都係算啦,出官圖果時咩都討論完啦,要插都插完啦,而家都就出貨啦先黎嘈,你不如留返啖氣等出貨時 ...
艾倫 發表於 21-4-2013 11:27 AM

本來出完張ps圖講下對佢睇法可以修改既,之後引黎
你叉事咩!專家!
係到曲線
這個質素真的是為插而插,
潑婦罵街
諸多挑剔
原教旨主義者
咁既討論風氣.一係多打手,一係死忠,一係ht員工,  唔係真係解釋唔倒D論點對人不對事
但求唔好粉紅底底就得
呢個情況就好似幾年前,
當nba live呢隻game獨大既時候
有人出黎討論 D動作唔似,頭太大,灌籃動作太誇
跟住又有D人接受唔倒別人評論要求高,叫你自己整隻丫笨.以經好正,無其他公司整倒點點點
好la 到 2k既 nba game發起, D人有比較,就識去插 ea,
到而家比人插到ea取消發行NBA Live 13
當然啦ht唔會攪成咁,只係覺得你地同呢班人好似,有心既公司會聽人評論,
只係唔理解你班人咩心態,唔中意聽批評就插人
希望只MK7實物和官網圖一樣就好