Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 嚟啦!Mark VII is landing soon! 敬請期待 !

回復 122# cavslbj

师兄,已经PM左你
頭像被屏蔽
其實大家成日插HT,又話貴、又咁、又咁,
但呢隻不可動景品MK7成1100又會話抵玩喎,
真奇怪...!!!!!!!!!
...
kafai1978 發表於 18-6-2012 12:00 PM

關於ht的評價我同意,尤其是品質同價錢,
其實未有ht前,12"好多都係天價物,而且絕大部份都同現今的所謂"像真"相去甚遠,
最"似"的eb龍哥糸列係over $2000的,在當時來說會用$2000+買隻公仔的人根本少之又少,
加上以前eb係咩品質同態度真係大家心照,
後來係ht不斷打破lee個局面的,雖然同現今無得比,但在當時ht幾乎每一隻都令人驚訝,
而且價錢比eb平超級多,去到 joker ver.1直頭大爆發,
(雖然ver.2一出ver.1變左笑話,但ver.1出的時候係好震撼的),
之後ht一直將"似"同精細度的標準不斷推高,
如果認為千三四係好貴,請先想想沒ht之前,
那些所謂"似"的12"係幾錢同咩品質

ps.當然,我唔係話佢從來冇錯/失手,某d野佢地的確處理得差

至於隻景品...
不可動不=便宜,
lee種比例的不可動品對手唔係ht而係威龍,sideshow等公司,
威龍懶得講,sideshow隨便一隻起手係$2000+,
壽屋lee隻當然唔算貴啦
回復 105# Eddie82

HT肯出埋戰損甲替換就最好喇!
但係如果真係會有戰損,睇怕HT應該會留番嚟出多一個version既可能性高d...
有得訂未? 好想快D訂
以前HT d ironman 出左十隻都有啦...
出唔到掌,甩色褲 可能獨市生意啦! 呢d問題一路都去改到
mk7希望會有改進~特別甩色褲~
如果hottoys出一隻tony可以穿上ironman鋼鐵甲既版本,你反應會點?^^
我覺得HT比起其他同類的1/6figure 其實唔貴, 我反而唔喜歡訂完要等好耐先有得玩, 所以近年來都無再訂了. 可能因為我覺得有時買野比自己是講MOOD的啦~
不過問心, HT的出品整體上來說, 比其他對手是好好多的.
回復 133# pathk

其實只不過系MK6會去色,其他的系列都會咩?:50:
回復 136# Eddie82

當然啦!除左mark 5 全部都會變粉紅戰隊
想請教一下大家,
我係最近先迷上IRON MAN,
係旺角X萬見到,有間SHOW左隻應該12吋咁大隻既IRON MAN,
請問呢款IRON MAN抵唔抵玩,同埋QC好唔好架??
因為我見過有個板本係細隻好多,
唔知入邊隻好:55:
唔知會唔會有戰損版呢
回復 137# jackie1011

吓, mk1 同 mk2 都會變粉紅?
唔知會唔會有戰損版呢
QQgirls 發表於 20-6-2012 10:21 AM

我好想要戰損丫
回復 141# mingming914
其實如果mark 7戰損,我睇反套戲,其實真係好少鏡頭係戰損,除左最尾係太空跌落黎果陣最損毀,都係得一兩個鏡頭,hottoys應該照唔到做!應該都無乜機會,不個我諗可能會跟未變身之前飛落黎果舊野,好似mark 5咁,跟個公文包!