Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 動 漫 節 嚴 打 排 隊 黨 禁 即 場 開 賣 限 量 商 品

可唔可以玩會場先行發售﹐之後再係門市/SS開訂呢?
心急既、玩遲D會瞓唔到既就去抽/排先行發售版﹐門市開訂既就要等半年先收貨。
響動漫展擺得攤既, 都想多d人響自己度排隊, 增加吸引力,
今年唔俾排隊, 除左杜絕炒家, 亦可以令更多人買到自己想買既產品,
對我地班消費者就一定係好, 不過班老闆邊會肯呀, 呢單野肯定有排嘈。
對我來講, 買玩具唔係要特登請假去訓幾日街先買到心頭好野,
你要我咁做, 我寧願唔買好過。
回復 60# Strawberry

所以今次相信唔會再有batman限定。上次個隻只有個靚頭, 個身都係舊嘢。
其實幾個月後, 我在海外以正價入了, 反而改色Ironman難以正價找到。
回復 57# catcat

我估

1. 二戰版 Captain America (左拼拼右湊湊)
2. 一隻別色 Iron Man (改下色)
3. 一隻P仔加少少戰損 (左拼拼右湊湊)
回復 53# Macross長谷有洋

多謝回覆....想請問係咪鞭佬個機械人呢?:64:
響動漫展擺得攤既, 都想多d人響自己度排隊, 增加吸引力,
今年唔俾排隊, 除左杜絕炒家, 亦可以令更多人買到 ...
ek080512 發表於 11-6-2012 03:56 PM

完全同意師兄所言 , 玩 玩具要訓街 , 比人當佈景版咁攞黎耀武揚威 , 我寧願吾玩 , 玩少一隻又吾會死既 , 好似上年隻batman我都無買 , 而家咪又生勾勾咁係度吹緊水 , 人生苦短 , 我吾會用我寶貴既光陰浪費係呢d時間上面 !! 其實過一段時間望返轉頭 , 可能你會覺得自己既行為好好笑都未定
其實無貨品係無限量供應的,況且HT主要都只係售賣限量貨品,就算係門口訂的都係限量貨品黎,大會咁做都幾多餘,控制唔到人潮就唔好搞啦,笑死人咩,人地商戶賣咩同點樣賣都關你事?!我覺得HT真係唔會驚佢,最多咪自己搞個人偶展囉,佢絕對夠能力做得到
頭像被屏蔽
回復 66# dvddvdhk

有時心癮呢樣野,唔係咁多師兄好似大大咁睇得咁透。:64:
我成日都好想知 , 話排隊好 , 排隊正個班人 , 究竟係乜野心態 ? 定係背後各有目的 ? (預左比人插):34:
排隊? Leave me alone!
支持所有嚴打排隊黨、炒賣玩具的方法!!!!
如果d公司想造勢
唔用賣限定既形式黎引人排隊
變做送限定既形式
吸引過另一班人黎排
不過唔洗再訓街買玩具
的確對玩家黎講係最大既恩惠
如果d公司想造勢
唔用賣限定既形式黎引人排隊
變做送限定既形式
吸引過另一班人黎排
不過唔洗再訓街買 ...
不速之客 發表於 11-6-2012 05:06 PM

咪一樣,送咪又係要排(你有無見過街邊送咖啡沖粉都排一條街),
到時仲多人排,無本生利,個個將d贈品限定炒
連阿婆都排埋一份...
既然前兩年既混亂係由ht造成,
咁淨係唔比ht參展其實已經足夠,
而家咁做真係累街坊...