Toysdaily 玩具日報

合金模型車貼圖討論區(1:12, 1:18, 1:43, 1:64)pg.65 add 1/12 Enzo & F40

我想問大家仲有冇kyosho Ferrari F50 GT 1/64 同1/18買?
幾多錢到?
Thank you...
馬莎拎唔到世界冠軍個年我睇到想喊 last 一個灣咸仔過左一架車 上左一位 就令到馬莎嬴唔到...個一次我仲 ...
skbe 發表於 18-4-2012 09:31 PM

沒拿到 WDC 實在對 MAS 的打擊很大
之後他一路下坡...

回復  Gucci720

經典中的經典, ferrari F1 又衰轉盛至再衰,
頭兩站睇, 平治車隊走上來, 紅牛依然強 ...
MclarenGTR 發表於 21-4-2012 08:06 PM

不把管理階層換掉﹐ALO 不會在 Ferrari 拿到 WDC 的...
如果真的是這樣﹐那我很替 ALO 感到可惜與遺憾
他是目前最全面的車手﹐開台破車居然可以有不錯的成績...

我想問大家仲有冇kyosho Ferrari F50 GT 1/64 同1/18買?
幾多錢到?
Thank you...
teddy128 發表於 21-4-2012 09:59 PM

1/64 有
不過 Kyosho 有出過 1/18 的?  
老實說我沒見過...
小弟第一部花車. 外飾還可以, 內裝很陽春! 車身輕的像膠. 一點合金味都無.

同場加影Kyosho 的E93 M3 coupe作對比, 個人感覺不論做工或份量都遠勝320SI...

回復 3350# 拳四郎

是kyosho 此m3真的好正,車頂是仿碳纖嗎?
我最希望此車d油漆可以長壽一點...

花車的應是AA出品,的確此車模成品不是太突出,但總算是不過不失的....

Kyosho 的車一向水準都很不錯
不過就是那該死的漆在港/臺這種潮濕天氣的地方根本就是.....  

死!

我也收了 Kyo 很多 BMW﹐反正是已經有了重烤漆的心理準備 XD
回復 3352# Gucci720

重烤漆的心理準備?....是如何?可詳述嗎?:77:
Kyosho 的車一向水準都很不錯
不過就是那該死的漆在港/臺這種潮濕天氣的地方根本就是.....  

死!

我 ...
Gucci720 發表於 7-5-2012 10:10 PM

我都好想知,係唔係重新噴油?
對於呢樣野,我有好多問題想問...... 因為試過鏟起晒d原色直至見鐵,跟住再上底灰,整滑之後再上色,點知一開車門就成塊起咗,都唔知有乜未做... 跟住對上果次搞另一架,淨係磨咗少少原色走,不過今次見到有白色(車身原為紅色可能係原裝底油)即停手跟住再整滑佢(全個過程都未見過鐵)就再上色... 反而ok實淨,請問其他有改過diecast顏色既師兄係唔係根本唔洗洗走舊油以至見鐵先上色呢:49:
回復 3354# mark6

用油性油會唔會比較好D呢:36:
回復  Gucci720

重烤漆的心理準備?....是如何?可詳述嗎?
影武者 發表於 8-5-2012 01:16 AM

拆車﹐洗漆﹐上新漆﹐組合
我以前會自己搞﹐不過現在沒那麼多時間跟精神了...
都是拜託朋友幫忙

我都好想知,係唔係重新噴油?
對於呢樣野,我有好多問題想問...... 因為試過鏟起晒d原色直至見鐵,跟住再 ...
mark6 發表於 8-5-2012 09:07 PM

我猜你的底灰是塑膠模型用的
金屬車要用金屬下地漆﹐旺角廣華街模型店一定有賣

你說的方法不是不行﹐淺改深色應該 OK
但深改淺恐怕沒那麼好看﹐顏色不均勻
近期再入:

在淘寶上找到的一個好賣家
價格漂亮﹐東西也多!
RIP Carroll Shelby :sad:
[quote]近期再入:
>>>>>在淘寶上找到的一個好賣家
價格漂亮﹐東西也多!
---------------------------------------
Ching...
有否 LINK ...?
我見 "TO BO" 好多... D诚信 流流地

thx
沒拿到 WDC 實在對 MAS 的打擊很大
之後他一路下坡...

不把管理階層換掉﹐ALO 不會在 Ferrari  ...
Gucci720 發表於 23-4-2012 01:32 AM
加上之前又受過傷....
都係半價時入嘅
t2_t2 發表於 22-3-2012 06:15 AM

---------------------------------
>>>> 半價...........:30:

甘平 ....
CHING ......
係咪  湾仔 HH .....?????

介 5 介 意 pm 間 SHOP...??  :64:

THX
小弟上半年度才入坑買合金車模, 要補回之前的名車, 經濟上實在有不少壓力, 不過為了心頭好, 只好節衣縮食, 也要拼過. 黑色Reventon本身不及灰色經典, 也不及白色悅目, 不過本身喜歡冷艷美及囂張感的我, 就選購了黑色. 亮麗的黑色漆面實在是COOL的不得了.