Toysdaily 玩具日報

合金模型車貼圖討論區(1:12, 1:18, 1:43, 1:64)pg.65 add 1/12 Enzo & F40

回復 3361# ef9

我身在加拿大,間車仔店都係加拿大,如果你想要店鋪地址,我可以PM你:)
小弟上半年度才入坑買合金車模, 要補回之前的名車, 經濟上實在有不少壓力, 不過為了心頭好, 只好節衣縮食,  ...
拳四郎 發表於 18-5-2012 13:56

既然入了坑,入之前的名車可以慢慢來,不用心急:73:
小弟上半年度才入坑買合金車模, 要補回之前的名車, 經濟上實在有不少壓力, 不過為了心頭好, 只好節衣縮食,  ...
拳四郎 發表於 18-5-2012 01:56 PM

:65: 歡迎入坑,黑色REVENTON我都入咗,感覺比起啞灰靚,但如果出既唔係啞白而係珍珠白,我諗我會入... ... 不過嚟緊既700-4真係要重點出撃,如果玩儲色既話就大劑喇:70: ,個人target咗啞白同橙而另外R35 FIA GT1兩隻plain body,而拉花就睇實物,LFA NUR橙色就緊架喇不過珍珠白同gloss black 都會考慮,仲有NSX-R白色可能打孖入因為好鍾意Honda既Type-R:62: ,不過唔知幾時先見街喇,Hotwheels既拉利就一定... ...總之一齊努力... ... 些牙好圖:62:
係時候交功課喇

Minichamps出品,個人覺得相比京商既廠盒detail位少好多,希望如果佢出M3-GTR時再做好D啦... ...
HWE 410 Super America
我嘅日本牛隊!!
歡迎入坑,黑色REVENTON我都入咗,感覺比起啞灰靚,但如果出既唔係啞白而係珍珠白,我諗我會入 ...
mark6 發表於 19-5-2012 11:10 PM

LP700-4我就一定要黑鈴先買, 銀鈴好肉酸, R35 FIA GT我無咩興趣, 因為我我鍾意拉花, 我情願買番GT-R FIA GT1 Matt black. 至於nsx type r 經典不在話下, 不過做工暫睇好似差左D, 我反而想買aston rapide 同 v12 vantage. LFA nurburging版不及普通版美, 除非車尾肯鏤空, 否則不買, 鏤空了, 會買黃色.
這陣子少有同好發LP640的帖, 小弟收車資歷尚淺, 從普通易求的車入手, 此車可能是黃色, 不怕吸塵及指紋, 加上價錢算合理, 我一整天到晚放心把玩在手心, 不亦樂乎. 而且小弟覺得黃色的640最Sharp! 雖然小弟有一些更為貴的車模, 不過作為玩具, 我比較喜歡640簡單而優美.

各位CHING知唔知香港邊到有AUDI A5 1/18 車車賣..小弟淨係見到ebxy有,但係運費都4舊水..
又唔知點BID:42:大家有冇見到邊到有得賣
此車模有很多師兄已介紹過, 不在此多作介紹了, 小弟覺得此車AA算給力了, 不過價錢也很給力的貴. 此車模是百分百是觀賞車, 可遠觀而不可褻玩焉, 一來車身好重及轉向小得可憐, 二來有很多微細部件, 一不留神, 有啥意外就杯具了.  三來前後兩片車蓋不是裝得很結實, 稍有拿得不穩, 定必車毀人亡. 四來此車真的很貴. 所以我拍照後立即將其封印盒子裡. 所以萬不能像其他車模在手裡把玩...

白STIG見到此天價貴車當然想據為己有啦.:D

黑STIG見到也要參一把.:58:

2個都不用爭了, 一起飊車吧.:43:

歡迎入坑,黑色REVENTON我都入咗,感覺比起啞灰靚,但如果出既唔係啞白而係珍珠白,我諗我會入 ...
mark6 發表於 19-5-2012 23:10

NSX-R白色...應是好多大大的target:73:
回復 3368# aaron167167

牛群很壯大....:43:
此車模有很多師兄已介紹過, 不在此多作介紹了, 小弟覺得此車AA算給力了, 不過價錢也很給力的貴. 此車模是百 ...
拳四郎 發表於 25-5-2012 14:45

看見大大用top gear 人仔襯車....我也有興趣呀,請問大大,黑白兩款會推介那款:43:
看見大大用top gear 人仔襯車....我也有興趣呀,請問大大,黑白兩款會推介那款
影武者 發表於 26-5-2012 02:28 PM

各有各好。一齊買晒番屋企,襯黑車白色人仔好,襯白車黑人仔好
回復 3376# 拳四郎

...明白....有時間也去入隻襯下車模先:77: