Toysdaily 玩具日報

樓主: kaiserfrog19

[3A/ threezero] 我唔玩喇!呢個係我係 TD 最後一個 post !

師兄!BYE BYE:71:
有人不滿D服務,呻下或反映下好正常!有時都係想得到合理對待而已。
我覺得1樣還1樣,樓主相影得靚確係事實,對3a既忠誠度滿分,
但睇完成篇野有d覺得樓主容不下他人意見既感覺law~

首先樓主真係唔玩咪唔玩,
不用開post同人講"你地不滿3a就覺得自己曾經係 TD member好羞恥呀,我唔玩la" 甘小朋友吧?
喂,唔同人發表唔同意見啫,有幾令閣下羞恥? 係咪人人都要讚玩3a f5既安排真係開心刺激就會令你自豪?
依家係要俾150美金做3aa會員的,客的確不是大曬,
但我係咪應該有最底限度俾我買到既要求呢?
非會員f5買唔到,會員f5買唔到,甘做會員有乜用?
如果甘樣都覺得"ok丫,3a甘做幾有性格丫,不嬲都甘ga la,抽獎麻,happy!"
oh sorry ,依d奴性甘重既說話我真係講唔出~

第二,唔好標籤f5買唔到不滿既人就等同炒家, 有f5過既人都試過f5半日都買唔既經驗,
不滿係好正常,難道還要出post大呼過癮?
正如樓主出post"我唔玩喇" 我要標籤講好說話等同打手post?
不是這樣吧~~好就是好,差就是差~

等三,樓主提出幾點3a要改善既地方, 提出幾點隔張圖又係度自圓其說,
又要攞ht出黎對比3a既好處, 不用這樣吧, 至少我參加過上年ht會員買限定產品只需排隊就訂到,
而不是好像隨心情將貨不定時上架由一班3aa會員在龜速廢網f5 1天爭餐死吧~~

最後要同樓主講句byebye,你影的3a相很靚我也save過幾張,
3aa會籍我下年就一定不續, 有好野先試下f5,f5唔到也打死無怨,
反而樂得輕鬆,不用徒勞無功~~~
頭像被屏蔽

頭像被屏蔽
得罪講句,成日吹到 3A 上色舊化點勁點勁,如果廿幾年前有行下信和,樓上樓下 d 首辦舖,有邊間擺出嚟0個 D 會失禮過 3A?
hk小文 發表於 9-6-2012 11:28 AM

小文呢句我buy, 因為當你親手試下去舊化, 就知真係唔難, 或者咁講, 仲易過油隻多色手辨
因為, 呢D舊化真係容錯度好高, 做錯少少嘢, 劃花咗. 都唔覺, 而且係好隨意咁做, 一D都唔緊張. 主要睇你個人觸覺

我以前都以為好難, 做落就知... 易過油MG
用筆地做粗個面, 上色後,  主要用海綿做甩油, 再用稀琺瑯油做油跡..

所以唔好當佢D舊化係神話. 其實呢D舊化只係軍事模型基本功, 買本書, 裏面第一課已有教, 人人都可以做到, 大家可以試下

反而, 你油靚一隻ironman仲難好多, 功力要有返咁上下, 噴衰少少都成隻手做過. ..
看到dogjump大大半夜也在回po,小弟也忍不住要回一下了,雖然樓主可能已經不再上td.....
小弟也有買3a產品玩,沒有大愛,更沒有大恨,純粹覺得玩具好玩就買來玩吧了,所以真的不明白樓主為什麼看有人罵3a時有這麼大反應。先不評論3a的產品(覺得差就不會買啦),相信好多大大和小分一樣,都是不滿3q的銷售手法吧,好多大大已經提過,我也不想重複。其實無論怎樣罵也好,只是想借td這個平台發洩一下不滿,同時也希望3q有關人事會看到這些po,從而在服務上有所改善,或者中間有大大言詞比較激烈,但只不過是一種表達方式,難道作為消費者,當面對不滿意的服務時,表達不滿也不能夠嗎?如果3a有渠道讓顧客(包括3aa或普通顧客)反應意見,從而有改善的行動,難道大家會這樣無聊,事無大小都大罵嗎?事實上,大家只看到3a對投訴的傲慢態度,根本沒有誠意改善服務。至於樓主提到,"你話人地鬼佬都插 3a,佢地都唔滿意 3a 係人地既事,你又係唔係一定要跟風,一齊扮哂起義咁?",哈,這論點好奇怪,外國人還外國人,香港玩家還香港玩家,難道外國人可以不滿,香港玩家不能嗎?香港玩家不滿就叫跟風?當樓主罵香港玩家罵3a是無理取鬧時,樓主不是也在做同一件事嗎?
另外一點,樓主也覺得有偏激的大大罵人"費柴"是人生攻擊,再加上種種無理的漫罵、版主又處不當,還有幾個理由(不能盡錄),所以覺得"自己曾經係 TD member 好羞恥",阿大哥,想不到你是這樣有正義感呀(轉一轉tone先),大佬,td多寸人,你唔係而家先知呀嘛?我上td都有幾年,夠見過大把大大俾人鬧、俾人寸啦,喂,又唔見你伸張正義,出po幫佢地抱不平?唔剩止3a,ht、eb、笨大都俾人鬧過啦,難聽嘅說話,比而家更多呀,又唔見你出聲,到而家先黎鬧,你覺得自己好有正義感咩?(夜啦,要訓啦,得罪晒,88)
一樣米養百樣人.睇開d..玩都玩都咁嬲做咩....
小文呢句我buy, 因為當你親手試下去舊化, 就知真係唔難, 或者咁講, 仲易過油隻多色手辨
因為, 呢D舊化 ...
dogjumpjump 發表於 10-6-2012 02:38 AM

有制作過舊化玩具的同好, 相信完全明白樓主所言.....小弟也很有回感:71:
回復 79# dogjumpjump

正~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :p

其實..我都絕對覺得3A 來來去去都玩舊化...我都睇到悶Q晒:(

不如咁講...:78:
design佬做figure ....

反之佢地d graphic & painting 野好一流 :71: (真心)