Toysdaily 玩具日報

樓主: kaiserfrog19

[3A/ threezero] 我唔玩喇!呢個係我係 TD 最後一個 post !

大大的圖真是精品,先來一讚。
其實細心留意,每個品牌都有支持者,反對者。
批評的POST來說3A比其他2大品牌已少很多很多了,
3A的玩家拍攝的技術的確相當高,雖然我冇接觸過但都非常欣賞∼
從來討論區都是社會的縮影,大家都想發表自己的見法及理念。
正如你所說的“小人身攻擊同罵戰,你地就扣分鎖 post”
做又話收人錢打手比人河蟹,唔做又話乜都唔理似高登。
我們盡量找平衡點,給大家一個大家開放的討論空間。
原則是單純吹水的我們會集中在主題集中區,
希望每一個主題POST都是玩具報告,拍攝及新品等。
最近的3A討論我都處理的,可能未盡人意請見諒.....
最後真心支持大大既攝影POST!希望大大回心轉意繼續用行動支持心愛既品牌吧!
有心的分享,大家一定會感覺到的!!謝謝!
:77:
why need to care and upset on some comments.......this is just a discussion forum......guys must carry different points....... we just share happiness of playing toys as usual...that's enough........
"同埋我想話佢地 d 野冇錯係有時好似東拚西湊咁,但我想話如果你有睇過 aw 既漫畫,就會知道其實佢本身畫既 robots 同人型根本就係咁。3a 都係跟返漫畫出,咁都有錯?"

大大,呢句野只係適用於一兩年前:早期3A係AW畫左一個人物出來,3A就跟住來做,出來效果非常好
而近期就相反(起碼少左好多),係3A湊一隻野出來,AW再為果隻野作畫,商業味濃

"同埋我想話佢地 d 野冇錯係有時好似東拚西湊咁,但我想話如果你有睇過 aw 既漫畫,就會知道其實佢本身畫既 ...
edmund 發表於 9-6-2012 12:59 AM

when a company is growth up, it's normal to consider more on Biz...... just like gundam and Kamen rider Anime and products..... feel that they will be cross-over some days :34:
個人覺得討論件事是無問題,但真係好唔對人,f5 是浪費很多時間,是真實(利益申報我今年f5想買的我都買到)
平日返工已經夠忙 但點忙我得閒會盡量上黎
睇下大家既毒相 試下自己既金鐘罩夠唔夠班
頂唔頂到d毒 當然 結果係出事居多啦

係呢到都一段時間 好開心識左d朋友仔互毒
大家開心分享 至係玩具討論區既原意同精神
真係希望大家就算要罵 都罵得有品 同理性:42:
回復 21# 甘大滋
同意,大家討論是ok,駡戰就唔好
以前既TD 係一班玩具愛好者一齊分享,討論同一齊研究既地方......
宜家呢?!?咪變成玩具愛好者少左黎,真正分享,討論,研究既POST 就愈黎愈少既地方∼

引刀成一快,大家好世界,可惜可惜:oh:
少見有師兄可以像各下把3A 拍出意境如行雲流水:$
但當然尊重師兄嘅決定,只好他方再賞大作。
其實大家論點不同常有發生,何以介懹:78:
正所為咩人就講咩話,何必為此動氣呢。(在下也曾被人發粗口pm問候,那又如何)
當然,如果只一兩小衆胡亂批評可以話係是非,
但大部份有玩出圖分享的大大也有意見就真係空月來風,
係未有問題亦可以息目以待,無謂被其牽動情緒,
玩玩具優點係好個人嘅興趣,無須太介意其他人睇法。

去留不是問題,最重要師兄勿為此氣結,多多保重:64:
Strongly empathized. 但如果個個都連呢小小負評(相比HT/EB)都容不下, 咁TD都吾會再有人出相了. :38:
"同埋我想話佢地 d 野冇錯係有時好似東拚西湊咁,但我想話如果你有睇過 aw 既漫畫,就會知道其實佢本身畫既 ...
edmund 發表於 9-6-2012 12:59 AM

資料提供:
據我知,figure都係Ashley自己監制 同approve, concept,design,顏色設定都一手包辦 ,唔係3A 員工東拚西湊。
Kraiser 的相超正,3Ablog,FB 應會有机再見。Thanks
唔好動氣啦......
呢d野大家總有唔同意見, 況且又唔係插得好金jei, 之前HT CA果d仲金.

無論如何, 多謝你d靚相:64:
道氣下左再返來lor
你d相好靚:71:

您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 13 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
師hing , 靚相靚境靚feel
頭像被屏蔽

原諒我吧,:64:.....妳的相好靚,
但3a 我會繼續小