Toysdaily 玩具日報

查看: 4764|回復: 15

[分享討論] Transformers C-13 Hound 偵察員

買就買o左好耐
係近排先開o黎玩:DD

Packing:78:

勁鍾意車 mode:$

都算造得幾 detail 啦:handshake:

車尾黑色塊野可以變做豹(?!):74:

人 mode:!:!

一字馬:DD:DD

真係好型:36:

多謝收看:77:

仲有一個配件 post:shy:
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=182179&extra=
nice TF...

您的帖子長度不符合要求。
我都係套part 先追返...... 超貴
這個是日版classic超級好物, 人型車型俱佳.
初出時已被炒起了, 現在classic已升上神枱, 這隻更居高不下.
當年想買但買不起的, 就是這隻和tfa的武士潛行獸.
這個是日版classic超級好物, 人型車型俱佳.
初出時已被炒起了, 現在classic已升上神, 這隻更居高不 ...
cliffordchan107 發表於 2-5-2012 11:22 PM

呢隻真係好正
不過衰在我呢隻個大脾同 pat 個 ball joint 好鬆:55:
呢隻真係好正
不過衰在我呢隻個大脾同 pat 個 ball joint 好鬆
cchong420 發表於 2-5-2012 11:51 PM

呢個真係無辦法呢, d class或以下的tf, 為咗節省成本一定用唔少球形關節作變形或活動,變形的活動幅度一定比平時擺pose的幅度為多, 變下變下, ball joint一定快磨蝕得快過玩action figure.
加上大部份tf為咗變形, 大腿通常有咁幼得咁幼, 小腿有咁粗得咁粗. (叫大腿的反而仲幼過小腿, 很諷刺吧?) hip位個ball joint自然也幼, 根本承受唔到上半身的重量.
唯有用大路方法, 在joint加上些aa膠, 未乾前不停轉下磨下, 咁hip位兩個件的磨擦力會增加番, 不過玩得多之後又會再蝕了.
呢個真係無辦法呢, d class或以下的tf, 為節省成本一定用唔少球形關節作變形或活動,變形 ...
cliffordchan107 發表於 3-5-2012 12:04 AM

最慘我係一開盒就經已鬆:cool:
最慘我係一開盒就經已鬆
cchong420 發表於 3-5-2012 12:23 AM

所以d class或以上的tf, 想買之前我都會留意hip位, 如果是ball joint又大腿幼的話, 盡量我都忍一忍手, 以前我買好多tfa系列都係買番黎一扭就鬆了.
d class以下的例如legend之類, 因為又細又輕, 反而沒有太大問題.
所以d class或以上的tf, 想買之前我都會留意hip位, 如果是ball joint又大腿幼的話, 盡量我都忍一 ...
cliffordchan107 發表於 3-5-2012 12:31 AM

tf 我又唔算玩好多
不過隻 jazz 同大黃蜂都無呢個問題:(:(
呢隻老變好有玩味喎~~~:78: 一於出多啲帖啦~~~~~:D
呢隻老變好有玩味喎~~~ 一於出多帖啦~~~~~
Somebody_Ex 發表於 3-5-2012 12:50 AM

我呢排都好勤力o架啦:DD:DD
this one and hotrod is my favourite! even hotrod is not very poseable.
呢隻真係好正, 我也想買一隻, 可惜現在不知在那裡找到...
呢只探長唔錯架。可玩性好高,值得一入!!但不宜高追!!
好物.......好貼..........:71: