Toysdaily 玩具日報

查看: 6189|回復: 14

[分享討論] HALL OF ARMOR 用電量分享 (加圖)

尋晚pat痕睇下pi hoa既用電量, 比各位參考下, 由尋晚10點用pi 原裝3粒3a電一直全開燈狀態, 到今朝9點都未有減弱光度, 都幾慳電, 上圖係尋晚, 下圖係今朝

其實隻7仔初頭會覺得麻麻地, 因為detail係HT會嬴佢, 但質感真係佢嬴返一場:shy:
謝謝觀賞
雖然我只有ht個隻,但對比返同事買既pi版,PI個隻個頭比HT既大眼仔靚同似,如果大家高追HT個隻~真心認為買PI呢隻會好D又有棺材CASE,唯一最頭痕係拍住一眾HT IM會細左小小。
點解比人搬左去美系架{:1_236:}
明明係12吋FIGURE:unhappy:
點解比人搬左去美系架
明明係12吋FIGURE
youlovetoy 發表於 13-2-2014 03:40 PM

好正常, 我都系比人搬. 你看人偶闲聊區部有ching討論
http://toysdaily.com/discuz/thread-220538-1-1.html
你個Hall是否把ironman放上去會自動轉4個lighting mode? 我聽ching講, 但我的只會左右閃閃下{:1_224:}
回復 4# bin

我放隻7仔上去之後磁石夾穩, 攃MAGNET制都無變燈, 無閃, 攃MODE制就轉MODE囉, 咁樣正唔正常?
我上網BID左平單, 共4隻, 而家打算HOA X 4, 都幾有氣候, 遲D SET好哂再補相先得, 愛不停~
回復  bin

我放隻7仔上去之後磁石夾穩, 攃MAGNET制都無變燈, 無閃, 攃MODE制就轉MODE囉, 咁樣正唔 ...
youlovetoy 發表於 13-2-2014 04:41 PM

我情況和你相同, 制remote的magnetise會全着再auto熄,隔好耐先2邊閃一下, 但你入我post睇下, 有ching话會自動轉mode. 奇怪..我也以為我個Hall出事,如果你也與我一樣,不會個個出事掛{:1_215:}
回復 7# bin

會自動熄燈架? 咁我又無喎, 所以我先話成晚著住到第二蕉都咁光, 我夜D都讀下你個POST先, 而家開緊工, HEHE
回復  bin

會自動熄燈架? 咁我又無喎, 所以我先話成晚著住到第二蕉都咁光, 我夜D都讀下你個POST先 ...
youlovetoy 發表於 13-2-2014 05:04 PM

按remote之mode不會自動熄, 按magnetise(remote)閃一下全著.幾秒自己熄, 後隔1-2分鐘才前面燈閃一下(這是我的情況):o
所以我認為搞咁多野改做濕電,其實用勁啲既充電已經開得夠長時間,返工時間就叉電,又輕便唔使接線
回復 7# bin

我試左喇師兄,我個magnet係感應,拎起7仔會熄燈,放返入去會著燈,無閃過,mode就要手動先轉燈
回復  bin

我試左喇師兄,我個magnet係感應,拎起7仔會熄燈,放返入去會著燈,無閃過,mode就要手 ...
youlovetoy 發表於 14-2-2014 12:22 AM

是的,我都問, magnetise mode只會在ironman放入全著燈,
回復 12# bin

尋日發現有一個自動閃, 應該都係壞, 要拎去換
{:1_215:}
回復  bin

尋日發現有一個自動閃, 應該都係壞, 要拎去換
youlovetoy 發表於 19-2-2014 02:34 PM

你有2個?邊度買?可换?{:1_215:}
我有4個, 一個背燈唔著, 一個自動化閃, 係米青米分買