Toysdaily 玩具日報

查看: 6663|回復: 23

[分享討論] 今日係船船抵讚一事~

相信好多大大都試過買野果陣話貼錯價錢~ 其實係尼個價先真~

今日係船船就遇到~ 晚上我行過船船買EX~ 佢價錢係貼唔字頭~ 當我去俾錢時~

佢發覺唔對路~ 之後同第2個sales講~ 改左緣字頭好耐~ 但佢都係收返我唔字頭~

正所謂衰事傳千里~ 我覺得有好事的話~ 都要分享一下~
相信好多大大都試過買野果陣話貼錯價錢~ 其實係尼個價先真~

今日係船船就遇到~ 晚上我行過船船買EX~ 佢價 ...
逆天原罪 發表於 1-5-2012 01:54 AM

:71: GOOD...
好似百X、康X咁...
貼錯價錢就畀返貼錯價錢個個價...
er...其實依個係香港法例
mark價有法律責任
佢係一定要果個價賣畀你的
當然 好似 灣仔社團咁 話明係社團
佢賣賣下想加價 都可以當你無到 之後同個staff傾計 話佢mark錯 之後同你講 新果個價 你仲要唔要
大公司係唔同D.:67:
賊船想洗底, 難 D 啦 :45:
加油吧賊船~~~~:77:
其實賊船有時都有"好心"事嘅!
賊船居然有抵讚事,世間奇聞~~~:50:
大公司唔守法既話 對佢自己無著數

唔似d細鋪 可以用無知做藉口 之後將個責任推到消費者無理身上
頭像被屏蔽
每樣買8件,應該好招呼d
Super_Zero 發表於 1-5-2012 11:41 AM

你唔係去一扭退訂咩???
你冇訂走去退訂...
人地仲好招呼你...
警已報...
:DD
會唔會當時係因某d原因?!
事原很久前入ES三一2號時,果時都唔係好流行訂貨,亦唔係間間接受訂貨。
還記得當時剛剛準備出,我星期六一早去隔價,因太早只得賊船開,標價三字頭。
一個鐘頭後見兆記無乜人賣,安全起見回對面賊船買貴小小了左件心事。
當時見到一個西裝友攞住賊船本數簿於count外原地周圍看(唔似顧客),我無理佢,去鋪中間攞了隻2號比錢,忽然見到價錢變左二字頭陸魚多,我以為剛剛有人買而換了第二隻貼錯價錢,下到counter,店員由咇機到開口都係呢個價,我想確定點並於比錢時重覆說了價錢,店員又好有禮貌地多謝我呢個價錢,証明我無攪錯。
兩小時後,我陪朋友再去上了賊船一遍,價錢又打回原形三字頭。
唔知有無其他大大於賊船有類似經驗?
er...其實依個係香港法例
mark價有法律責任
佢係一定要果個價賣畀你的
當然 好似 灣仔社團咁 話明係社團 ...
果汁先生 發表於 1-5-2012 03:00 AM

師兄
早前東張西望已討論過呢個問題, 而且搵左律師解釋
一般而言, 店舖MARK錯價唔一定要用錯價賣俾你
平俾你係人情, 唔平俾你係道理
不過大鋪通常都會照錯價賣, 因為要保住鋪頭聲譽
如果行良心鋪方向,一定要支持 :77:
每樣買8件,應該好招呼d
Super_Zero 發表於 1-5-2012 11:41 AM

夠你退訂好招呼咩?退成點呀?等你開post update喎:DD