Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 【官方大圖與消息】The Avengers: 1/6th scale Captain America Limited Edition

實辨相好似有D豆雞喎
HT唔該執執佢
以前件3型仔好多, 宜家成件小丑3
今日睇左實物,我自己好滿意,新CA跟漫畫似得多
CA高hawkeye半個頭..跟高度...好正呀~~:43:
訂左............好開心
各花入各眼, 今次自己收貨, 希望大貨都生生性性!
明天去訂~ :-)
剛去HT睇過實物, 唔掂, 可以慳番 !!!!
回復 254# wiswis

教學就冇喇∼我都除唔到件衫出嚟,我係拉開後面條拉鍊,將手套+手拆落嚟,
喺背脊位撩開頂住螺絲位果兩塊嘢,扭埋d螺絲出嚟,
將上半身前後蓋打開就可以成對手臂拎出嚟...(由拉鍊位個窿度取出..)
跟住亦都係喺拉鍊位度安裝番TTM17對手臂落個body度,扭番螺絲搞掂曬∼

*要注意既地方係小心整爛件衫..(如果冇記錯,件衫都應該唔會好易整爛..)
難度應該唔高,如有問題歡迎詢問∼:78:
回復 260# mingming914

師兄 想問下你實物同官圖大唔大分別?我見實物圖頭盔嘅頭雕唔多掂
回復 264# hang

可能我要求低啦...審美眼光差D啦..
頭盔既對眼都似既..
第二個頭一眼就知係Chris Evans..
我自覺得都幾似..
我自己滿意,知足.....
回復 265# mingming914

唔該師兄  我要求都係比較低嘅人 更何況係我最愛嘅ca 佢出得不太離罩我都會入
如果嫌頭鵰唔似, 可去現時點一樓有山塞頭, 一比較下HT超似呢~ 所以HT都唔洗趕絶D山塞貨. 可以做反宣傳呢~
:61:今晚訂了.
回復  wiswis

教學就冇喇∼我都除唔到件衫出嚟,我係拉開後面條拉鍊,將手套+手拆落嚟, ...
Maxson 發表於 21-4-2012 11:32 PM

唔該晒,聽落好似做手術咁!:71:
睇左實物...我覺得幾滿意..高左唔少.型左..似乎真係跟左比例...因高鷹眼半個頭...最終都走去訂左...但個頭真係差d.2個都是...希望佢再整一整啦...但整體我收貨的
回復 268# wiswis

哈哈~其實講好複雜,但係做就簡單得多...
我仲攝咗d嘢固定咗條腰帶喺褲頭位,唔會一直跌落嚟...
又用針綫連番個死人槍袋...因為個槍袋開第二次就爛咗,勁化學!!!!:53::53::53:
衣服質地太厚了,如果薄啲效果更好
at least bundle a normal gun :45: