Toysdaily 玩具日報

樓主: getterwing2

[新品消息] 鐵拳tag tournament 2

俾人打down左之後點樣起身, 或者幾時起身, 真係好重要的課題!  說明書有講幾種起身方法, 種種都有用, 總 ...
getterwing2 發表於 17-9-2012 03:01 PM

昨晚try 晒 raven 全部招.....大約記到5成到..
再try 左 tag .... 按死tag制後..要控制本來用緊個人物去追combos 有d ...不習慣:49:
我覺得好有用.........雖然舊野......對我呢d 新手....明白了TK 個玩法:$

http://v.youku.com/v_show/id_XMjE0OTI4NjA=.html
昨晚try 晒 raven 全部招.....大約記到5成到..
再try 左 tag .... 按死tag制後..要控制本來用緊個人物 ...
滴滴仔 發表於 18-9-2012 12:49

咪話你, 我打左幾年鐵拳都覺得好難搞, 在practice mode試果時, 試幾次會有一兩次得, 但實戰時必定手忙腳亂出錯o西, 放生對手不特只, 分分鐘打空氣大硬直, 俾對手打番轉頭.

其實唔駛逼自己記o西全部招, 記得太多都用唔o西.  你打打下會發現其實最常用果D招來來去去都係果十幾廿招.
我仲以為雞兄都會玩鐵拳tim
我仲以為雞兄都會玩鐵拳tim
getterwing2 發表於 18-9-2012 06:32 PM

有諗過買,但黎緊有惡靈古堡6,nba2k13想玩....之後又有刺客3.....隻p4u同mg又未玩完

冇時間練啊....要再諗諗
有諗過買,但黎緊有惡靈古堡6,nba2k13想玩....之後又有刺客3.....隻p4u同mg又未玩完

冇時間練 ...
瘦雞 發表於 18-9-2012 18:53

呢隻可長玩... 隻鐵拳6我都玩到買左ttt2先停.
咪話你, 我打左幾年鐵拳都覺得好難搞, 在practice mode試果時, 試幾次會有一兩次得, 但實戰時必定手忙腳 ...
getterwing2 發表於 18-9-2012 06:31 PM

呢句真:34::34:...........

冇時間練 ...
瘦雞 發表於 18-9-2012 06:53 PM

惡靈古堡6 <-- 一出實貴
nba2k13 <---必買..因為有AI3 :$
呢句真...........
滴滴仔 發表於 19-9-2012 09:55

我呢D老餅覺得難搞, 咪少D用或唔用tag combo.

不過你打sf 出到combo, 手指反應咁快, 你練練下應該搞得掂, 好快會好勁.

雞兄終於開始打鐵拳....  好想快D見識你D高招~~~

睇你一兩個鐘就開左二百幾成就, 似乎浮空都開始上手la woo...............好快可以同你打 :)
雞兄終於開始打鐵拳....  好想快D見識你D高招~~~

睇你一兩個鐘就開左二百幾成就, 似乎浮空都開始上手la  ...
getterwing2 發表於 21-9-2012 01:39 PM

D成就好易開啊,練練下習都開到幾個

一八招風神步可唔可以un下un下咁不斷行?我只係un得一下
D成就好易開啊,練練下習都開到幾個

一八招風神步可唔可以un下un下咁不斷行?我只係un得一下
瘦雞 發表於 21-9-2012 18:18

當然可以, 高手可以隨心所欲咁un前un後中間混埋左右則閃.

不過呢D高段技巧, 我當然做唔到la.

你練到un多幾un, 我應該唔會夠你打了...

呢隻係成就game, 要開800以上係話咁易, 開夠1000都唔難, 只不過花時間.
當然可以, 高手可以隨心所欲咁un前un後中間混埋左右則閃.

不過呢D高段技巧, 我當然做唔到la.

你練 ...
getterwing2 發表於 22-9-2012 03:45 PM

個個人都有得un 架咩...:?
定係你講個un 係 前前...??

因我冇用一八..唔知雞神講un 係前前 or 空擋出236
因為raven 有得出 空擋236

sorry 昨晚..要sleep 冇同你打
比d 時間我先..因前日先開始諗train 邊個做第二個人..:77:
個個人都有得un 架咩...

因我冇用一八..唔知雞神講un 係前前 or 空擋 ...
滴滴仔 發表於 24-9-2012 11:39

唔係個個可以用風神步un 前un後.  有D係用236向前同214後退.

OK, 我都知果陣好夜... 我玩多一陣都熄機了.
個個人都有得un 架咩...

因我冇用一八..唔知雞神講un 係前前 or 空擋 ...
滴滴仔 發表於 24-9-2012 11:39

唔係個個可以用風神步un 前un後.  有D係用236向前同214後退.

咁你仲想練邊個?