Toysdaily 玩具日報

樓主: ScarletSpider

[個人收藏] Marvel Legends 7" X-men Figure及角色簡介 (多圖多字)

回復 60# 小小玩具迷

咩係x包??
回復  小小玩具迷

咩係x包??
Sabertooth 發表於 21-4-2012 09:58 PM

意思係我看不到你D圖...........
回復 58# Sabertooth
梗係有睇啦,我錄底0黎睇,早排先睇完Spiderman,
90年代做X-men果時播放時間唔穩定,播幾集又停一停,
亦肯定無呢次重播播得0甘齊,不過今次D譯名就麻麻,
喜愛0既狼人跟左台灣叫金剛狼,祖比莉又變做歡歡,
係多女角都加個"女"字尾,暴風女,羅剎女,
仲有最離譜係鳳凰女!唱大戲0羊"鳳凰女"

回復  小小玩具迷
哈哈!始終都係90年代X-men嚮心目中最經典:34:
回復 63# ScarletSpider

好多不出名的變種人都有出場!前排有集講Weapon x連銀狐都有份仲交代埋佢地4條友點比人改做,對於無睇開美漫的我真係獲益良多!!套劇勾起好多童年回憶,小時候我很起歡看jubilee放煙花:handshake:
回復 62# 小小玩具迷

比d時間我!!我會做好呢份工!
回復  ScarletSpider

好多不出名的變種人都有出場!前排有集講Weapon x連銀狐都有份仲交代埋佢地4條 ...
Sabertooth 發表於 21-4-2012 08:49 PM

嗯,但要注意,呢d卡通有時同漫畫會有出入,故事會,人物設定都會
依set marvel 係我最鐘意同儲得最多既系列~可惜比另一間公司出....同埋佢大部份女角都係變左....醜女

想請教樓主你有一隻女角咪同佢整過容,
係點改~?直頭重新打磨再油過~?thx~
回復 67# GGG
心劍 (Psylocke)我幫佢畫過眼線,畫過嘴唇,
個樣比買番0黎時好,我好like心劍個造型

回復 58# Sabertooth
個集好正,0岩0岩果集又講左黑丑(Nightcrawler),羅剎同妖后0既關係
回復 68# ScarletSpider

羅剎開頭講笑點知轉頭真係比佢說中同黑丑係姊弟果度條橋好正為一缺失係黑丑老豆認該係電影first class入面隻紅色鬼怪而吳係劍齒虎;AoA入面狼人同暴風女談情睇到我反胃:72:我最喜愛果埸係開頭捉左好多變種人去地盤做奴隸有blob、nothstar、warpath等大量林記sunfire重要喺度燒焊添!哈哈....
回復 66# Devil_Fudou

多謝Devil兄提點:77:同埋想問吓AoA果集入面我見到劍齒虎身旁有隻好Q老虎仔喺度究竟佢係嘜水?漫畫入面有無?謝謝解答:handshake:

回復 69# Sabertooth
你誤會左啦,卡通講劍齒虎係好憎異變人果條友(Grayson)0既老豆,
而黑丑係同西德藍爵一齊時生(卡通都係),
因黑丑一生出0黎有惡魔面孔同尾巴,
妖后立刻比所有人追殺,逃走時將黑丑掉棄,
而卡通中就無交待妖后同西德藍爵一齊時同紅色魔鬼(Azarel)攪小三,
所以睇0既觀衆就唔知紅色魔鬼係黑丑老豆,
狼人同暴風女神我OK接受,
而好多熟悉X-men角色做大茄,
係睇X-men卡通0既大樂趣:34:

劍齒虎身旁有隻好Q老虎仔&#21946;度究竟佢係嘜水<------你講果隻好Q老虎仔係0米變異空(Age of Apocalypse)間故事中0既野孩子?劍齒虎果時係扎"邊"造?
回復 71# ScarletSpider

O...我搞錯了sorry:ice:係,異變空間有一幕扎邊造型劍齒虎跑動時身邊有隻”野孩子"....想知佢麥水??
回復 72# Sabertooth
其實果時文傳有出晒變異空間(Age of Apocalypse)呢段故事,
我都有睇晒,不過睇左接近成廿,年野孩子係0羊水我都已經唔記得,
只記得佢成日同劍齒虎鎖埋一齊,希望有期他朋友解答你,
下圖頭6本都係變異空間(Age of Apocalypse)分別唔同角色0既合訂本,
仲有十零廿本主線單行本,而第二幅圖上層後面果行就係各X-men變異空間造型

回復  Devil_Fudou

多謝Devil兄提點同埋想問&#21523;AoA果集入面我見到劍齒虎身旁有隻好Q老虎 ...
Sabertooth 發表於 22-4-2012 02:34 AM

冇錯,佢就係Wild Child,&#21946;616入面,佢只係Sabretooth&#21946;Weapon X入面&#22021;隊友

而AOA時空入面,佢做過Sabretooth&#22021;side kick

回復 74# Devil_Fudou
原來正常時空都有佢我真係唔知,
真係孤陋寡聞:34: