Toysdaily 玩具日報

查看: 4829|回復: 21

[個人收藏] 影影裝甲波士 - Metal Boss Battle Armor Ver

搞左半日, 終於砌完

怪就怪自己身痕要搞過套 webbing

就是右三果set webbing, 好彩屋企真是有
睇下面cg, 其實今次Inflames 好多位都冇跟足, 算係二次創作?

做得軍人大腿唔夠粗點出o黎行, 裝甲內自行貼海棉 :36:

裝甲設計冇大影響可動性, 跪射ok

接地性 check, 冇問題~ :71:

兩個波士~~ :61:

我都係蛇叔fans, 但係無買呢兩隻"冒牌"的, 總覺得d身形比例唔係好妥咁...
頸太長?身長腳短? 算啦,都係繼續等HT的
thx for sharing
好多重傢伙。:$

小弟自己扭過下隻波士,感覺擺pose扭唔到師兄都大動作。

一定要再研究一下,如何幫蛇叔鬆骨至得。
我都係蛇叔fans, 但係無買呢兩隻"冒牌"的, 總覺得d身形比例唔係好妥咁...
頸太長?身長腳短? 算啦,都係繼續 ...
NAVIgator 發表於 12-3-2012 02:14 AM

其實ht 買左 Peace Walker 版權未
印象中只買了 MGS 3的版權
it's too expensive to me.......
好多重傢伙。

小弟自己扭過下隻波士,感覺擺pose扭唔到師兄都大動作。

一定要再研究一下,如何幫蛇 ...
catcat 發表於 12-3-2012 08:14 AM

裝甲版, 重裝備是必須的:74:

唔計腰位, 主要限制都係來自貼身潛入服, 鬆下骨應該就ok

期待cat 大靚相    :78:[
冇版權但出來見得人,隻野玩上手實井,大比甲加厚正好多。
好堅, 但係被移來此地真叫人心傷.... :Q
好堅, 但係被移來此地真叫人心傷....
darknight 發表於 13-3-2012 05:44 PM

多謝支持~~
我出左post 唔夠一個鐘就比人移左過o黎做左烈士, 冇計 :x:34::34::34:
我諗呢款Metal Boss係因為HT已買左版權,
而家有其他公司出,所以先算係"侵權"。
但之前DIE HARD同MATRIX都未有任何公司有玩具版權,
極其量只屬"冇版權產品"或"未授權產品",唔屬於"侵權產品"...!!!
唔知分別係咪咁,有錯麻煩指正~Thx....!!!!
回復 2# NAVIgator

我也無買呢兩隻,正確D講係"未買"
日日見咁多師兄放毒就黎支持唔住
唔該HT快D出手...
回復 11# etsc4344
我反而覺得HT未必出得好過呢隻(頭雕),
印象中,HT出GAME角色同漫畫角色都係麻麻地,
好似"生化危機"同"城市獵人"...!!!!
回復  etsc4344
我反而覺得HT未必出得好過呢隻(頭雕),
印象中,HT出GAME角色同漫畫角色都係麻麻地,
好 ...
kafai1978 發表於 14-3-2012 03:37 PM

BIO個人覺得還可以接受,雖然是遊戲,但角色設計都較為寫實
BIO最大的問題是女性素體不行,我完全無意欲買JILL
隻ADA講咗咁耐依家咩聲氣都無,假如有朝一日對現希望HT能作改善
城市獵人就真係算吧啦,應該只有死忠才會買吧

講番蛇叔,呢隻的確十分好,我只係怕HT他朝出隻好野,我會一屋都係蛇....
我會認真考慮入呢隻,不過入咗呢隻就應該唔會買HT了
希望INFLAMES會出其他角色如OCELOT

唔好意思騎劫咗個POST吹水
BIO個人覺得還可以接受,雖然是遊戲,但角色設計都較為寫實
BIO最大的問題是女性素體不行,我完全無意 ...
etsc4344 發表於 14-3-2012 04:23 PM

但我相信響服裝,配件、Body方面,
一定係HT優勝,講真,我都有諗過等HT,
但公佈左咁耐,連影都唔見,
跟住又仲有大把野未出,都係玩住細廠先...!!!!
再講,我真係唔似D"道德英雄"、"HT死忠"咁,
係HT出,就萬七都買。
細廠出,70都話貴。
我就唔理得咁多,出得靚就ok,
玩得12",一千價錢我預左,
價錢唔太過份,大細廠都照買...!!!!!!