Toysdaily 玩具日報

查看: 17696|回復: 46

[玩具攝影] EX化失敗??? EX新生天馬(12P)

把玩EX天马后,感觉木有超越破马.
胸甲肩甲太大,肩甲下的胶件太显眼.
除了面罩和腰带扣外,全是金属.
腰带扣老是掉件,左臂甲很薄.
手长脚短,大腿关节和素体有色差.

星矢背後是不是有2012 China?
回復 1# kkwkkw

最初星矢EX宣傳時己經唔睇好。胸甲設計大,手肌肉,肩横,星矢原來有做gym,仲練到腹肌或因成為公敵後常被打到有腹肌。

若然EX唔少得有主角人物,可以理解。但用吓個腦唔該,希望有人会將呢番說話講番比BANDAI 嗰條友聽,因為我揾唔到佢個BLOG.

若EX 真係以為可以食硬我哋呢班粉絲,可以話佢係錯。

其實嗰個EX人物設計師應該去考慮點去將EX既優點發揮在其他人物身上如三巨頭和神級人物,身形高大人物上,又或者以往欠缺活動性人物上。

EX 小五,個人就PASS啦!
星矢背後是不是有2012 China?
jammx 發表於 29-6-2012 12:55 AM

咦!係喎!!HAHAHA 大陸永遠係做啲失禮既嘢!
版主個標題提得好 - 呢隻EX星矢真係衰咗! 整隻仲越睇越醜樣 - 失敗!:53:
大髀係咪拉得太長, 好怪:38:
覺得呢個大眼仔樣差過其他款。。。
我覺樓主D相好靚!
最唔明點解大脾位會厚左出來……
唔同關節位追平……
咁樣即使無色差已經幾外眼……
有色差更什……
雖是劣評,但大大所貼卻是好圖!:71:
肩甲造型係炒起的……
側面睇就直炒內底……
情況有如處女座……
那個關節位其實係咪應該刻意修飾下好一點……
至少唔好啤件淺藍關節咁覺眼吧……
樓主d相就影得不錯……:71::71:
確實樓主影得好好...
回復 2# jammx

笨大好心印係背脊到啦~~
回復 3# Avextro

EX素體根本為黃金而設計,小強要條幼手臂做乜?
金屬肩甲係好但係個膠件露晒出黎,用膠好過啦。

哎~~~睇埋隻一輝出成點,希望有改善。