Toysdaily 玩具日報

查看: 8917|回復: 15

[玩具攝影] 我的NECA 1/4 scale Avengers

今期大熱!人貼我又貼!
NECA 1/4 scale Avengers - Iron Man Mk.7

見版上有ching說這款IM只能『勉強』爆地,特別在此為他平反一下。他確實能夠完美地以四點著地(包括右拳、左腳掌、右膝及右腳趾尖四處),演繹出爆地動作!本人認為這隻IM根本就是為了給大家『玩爆地』而設。

相比起之前同系列的美國隊長,這隻Iron Man Mk7可能是傾向機械的關係,手肘及膝蓋用了雙重關節,可動能力可說是十分的高。而且大腿的迴旋關節收藏在裝甲裡,不用像隊長般在大腿中間切開,更為美觀。

拿在手跟隊長一樣,重量十足!胸部做得很厚,的確表現到人穿了盔甲的實況,但相對手臂及雙腳都幼了一點,腳又長了一點。雖然這樣看起來的確是一個完美的機械人身段,但是IM並不是機械人,所以我寧願他手粗腳粗比較合符現實。

可能是趕在新電影檔期急忙推出的關係,實物拿在手上不難發現大量瑕疵,但是經拍攝後,除了非常嚴重的瑕疵之外,其餘的在照片上都變得不明顯。所用金色略嫌粗粒,但是拍出來效果卻出奇地好了許多。

正野!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
雙重腳關節, 算係咁啦 :71:
這個價位
這種尺寸
這種份量
已經很不錯了
支持爆地pose
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 12 字節 系統限制: 15 到 10000 字節
噤樣真係勉強爆地喎。
I think 'stand up' pose is better... I can't wait to get mine.
呢隻真係幾hit,尋晚起碼見到有三個人買左呢隻返屋企
ching, 個爆地pose你影得好靚{:1_208:}, 我正極都係好難企:42:
今日見過實物, 真係好正
小弟某程度鐘意呢隻多過家中其他hottoys ironman。
因為呢隻真係玩具。可以點玩都得。
咁既價位。咁既質素。自問100%收貨

回復 11# Sam0308

hot toys真係拎上手都驚有手汗 {:1_224:}
800都唔算平吓WA????
wo!!!我頭先搞左勁耐都爆唔到.....仲聽到"格格"聲就收左手{:1_224:}
頭像被屏蔽