Toysdaily 玩具日報

查看: 7447|回復: 48

[個人收藏] 我的Avengers 3.75 review

今次嘅Avengers 3.75 都幾貴.....
舊年嘅Captain America, Thor .... 都頂籠 USD $ (.(( ....
但Avengers 竟然USD  !!.%  .....

抱歉嘅係, 我不樓對電影嘅造型麻麻.  Iron Man, Blade, Spider-Man 係我極少嘅例外....
但今次就買咗Ultimate Thor, Loki.

當年後悔無買Marvel Select, 所以都係為咗完成Ultimates Big 3, 買咗Ultimate Thor.

一把原創嘅hammer, 可開閉.

Ultimates Assemble!

Loki.  一直喺美國係未見過King Loki, 所以對呢隻都有興趣.

留意支矛嘅頂部有粒cosmic cube.

又係支開閉機關矛.

總結:
好多人都投訴呢set少關節.  
Hasbro反說因為新模, 所以成本貴啲等等.....

的確, 呢兩隻幾靚, 但... that's it.......
舊年被人鬧嘅 Deluxe Captain America... 竟然仲多關節過呢兩隻!!
的確係非常失望。

而我見其他嘅款式
Mark 7 啲上色唔掂.
Hulk 好似有機關, 同埋我覺得好拐吓.....

睇嚟我揾埋隻Ultimate Hawkeye, Mark 7, 同埋買Stark Tech suit 後,可以落重彈藥買GI Joe 好過.

第一个,十卜一下!……………………………………

淡!

真是淡。

全冇可取之處。

孩佬的貪婪使令次市場定位孤注一擲。

是祸是福呢?

可能今次佢中在,大把细路哥買,之後wave4,5再出返D关節,又大把成人買,大勝呢!
thor那把武器好讚!
loki真是太正啦 總算有附電影出現的武器
多謝Duraxyll 兄率先報導:)
我同Duraxyll 兄一樣,暫時都只對Ultimate Thor, Loki有興趣
相對同是電影的GI JOE,GI JOE的正多了
GI JOE將會吸走我大量$$呢
Loki 個樣想點?
完全唔同樣
好在之前貴1貴也入了King Loki
呢獲都真係難決擇

看來比3.75" spiderman 系列的可動性還要低!!
開新模所以加價 cut 關節, 什麼道理??
apple 如果出 iphone 5 會否加價 減工能??
又一次覺得 hasbro 越做越差!!

噤嘅價錢同質數,仲有無細鋪敢入?
仲有無人會食set?
Hasbro 今次仲偷到雞?
多影師兄gd post!:71:
又可以慳返:38:
多謝Duraxyll 兄率先報導
我同Duraxyll 兄一樣,暫時都只對Ultimate Thor, Loki有興趣
相對同是電影的GI ...
大ken 發表於 6-3-2012 01:39 AM

仲有隻Ultimate Hawkeye都好型㗎喎~
仲有隻Ultimate Hawkeye都好型㗎喎~
Devil_Fudou 發表於 6-3-2012 04:56 PM

係喎,
但好似最近個WAVE都未見蹤影
Ultimate Hawkeye都是一隻期待中的3.75
係喎,
但好似最近個WAVE都未見蹤影
Ultimate Hawkeye都是一隻期待中的3.75
大ken 發表於 6/3/2012 05:57 PM

Ulti Hawkeye 之前係咪未出過figure?
好似冇見過呢個款
回復 2# 無明:

我覺得95%唔會出同角色同設計加關節版 (5%機會係鞋佬痴左線, 好似6" war machine咁痴線)
其實我覺得今次3.75外型係有進步既, 係關節點少左, 不過要實際玩上手先知有幾大影響
回復 10# 大ken

應該淨係會入Hawkeye :42:
回復  無明:

我覺得95%唔會出同角色同設計加關節版 (5%機會係鞋佬痴左線, 好似6" war machine咁痴線)
Assassin 發表於 6-3-2012 08:12 PM

Agree!
如果hasbro真係有心出,就唔會有MU 牌王嘅問題la!
只可以話 Hasbro 錯過了良機,噤大的宣傳機會竟然出d 噤廢嘅玩具!