Toysdaily 玩具日報

[其他] 2012 戰隊 特命戰隊 開心討論區 (推到完場 ^0^Y)

剛剛睇左開頭少少,感覺上正如小弟先前想嘅一樣,係一個好似 Matrix + Ultraman Nexus 咁冇未來、冇希望嘅世界,(尤其係特技效果令我想到 Matrix)一個陰沉嘅世界,有 d 擔心特命嘅收視(始終細路都係主打):o
o係完全無期望 (甚至未睇都驚會絕望) o既情況下
第一集算係有超水準表現:DD:DD

不過感覺上好似有o的「電腦警察」 feel:(
黃戰士好唔得
吉木risa好得
劇中有美版名詞morphin, megazord出現
ed好唔得
睇到特命陣形人物之中有個「疑似」反派指揮官, 總覺得會係另一套 Ultraman Nexus (你地睇左字幕? 我未搵到? ...
garykctse 發表於 27-2-2012 08:56 AM

Nexus??
咁高評價?
Nexus係小弟唯一全套睇完而且高度評價既咸超!有無咁勁呀?
睇完硬係覺得唔似睇緊戰隊咁, 似睇緊以前metal hero同超人咁...可能今次佢規模好大, 又基地又機械倉咁....
d 人唔太得, 尤其藍色果件好似未訓醒咁個頭....
雖然女主角唔多掂,不過第一集還是有靚女俾大家睇

日本當期大熱水著女優(還會唱演歌)---吉木り&#12 ...
莫探員 發表於 27-2-2012 01:05

個人認為家姐係第一集內最靚果個
Nexus??
咁高評價?
Nexus係小弟唯一全套睇完而且高度評價既咸超!有無咁勁呀?
原罪 發表於 27/2/2012 23:46

小弟只係話個感覺好似超人力斯咁令人窒息啫 :64:
睇完硬係覺得唔似睇緊戰隊咁, 似睇緊以前metal hero同超人咁...可能今次佢規模好大, 又基地又機械倉咁....
...
rayng0812 發表於 28/2/2012 00:06

今次製作群好似真係有「金屬英雄」嘅製作班底
不錯的三段變~

回復 6# Tachikoma

thank you ar, 睇落去就麻麻啦.........................
呢d錢...遲早都要比的:35:
故事算OK.................
D戰鬥服就真是麻麻....
全隊好似穿著風褸當戰衣.........
黃戰士個頭正在COSPLAY比卡超..........
不錯的三段變~
jaffehung 發表於 28-2-2012 11:11 AM

戰車出動既方式回復以前戰隊方式(有基地),不過個景俾我感覺好係幪超W.....
睇完,又未致於講到咁好,次次變身都要掉眼鏡個機構買眼鏡都應該買到窮:66:
第一集唔錯, 加上是小林姨作品, 應該都會追到尾