Toysdaily 玩具日報

查看: 20292|回復: 62

[個人收藏] 懲罰逃脫法律制裁的罪惡- THE PUNISHER!!

最近看完PUNISHER的第一集電影
覺得男主角實在太帥了!
剛好又有他的FIGURE到手
所以就分享一下:58:

(↓此乃電影內容,漫畫介紹請師兄提供)
The Punisher原名Frank Castle,是一名臥底特工。在一次任務中,識破犯罪集團的軍火交易,交了大功。上頭批准Frank跟他的家人隱居,期待安樂平靜的下半生。然而,好景不常,那個犯罪集團首領Howard的兒子在交易中喪生,首領為了報仇,便派一堆人到Frank隱居的島嶼進行屠殺。最後,Frank的家人全死光了,包括他的老婆Maria及他的兒子。
Frank受了重傷,被一個智利人所救。Frank回到島上,拿走他的武器,及兒子送給他的骷髏頭T-shirt(自此便成為了他的標記)。
Frank一心報仇,利用計謀令犯罪集團的首領Howard親手幹掉自己最好的助手和老婆。單人匹馬走進敵人的基地,最後將Howard和Howard的小兒子殺死。
報仇完成,在他再沒留戀企圖自殺之際,Frank想起他的老婆Maria。為了不再
更多的悲劇發,他決定成為The Punisher,剷除所有黑幫及犯罪分子,替法律也懲戒不了的罪惡進行制裁!

The Punisher基本上沒有異能,只是一名出色的軍人和特工,勝在武器夠多!

我只有小學勞作的程度,替他做了個簡單的槍袋。

還有幫他的火箭炮跟機槍,繫了一條帶。

武器總匯。

Marvel Legends曾出了不少Punisher,選這隻是因為那件可脫的大褸!

孤獨的背影。

向Hawkeyes借來的弓和箭,在電影中也曾使用過弓箭。

其他武器篇,感覺幾夾,就借黎用下:34:

相機質素差,影相技巧更差,望各位師兄見諒:64::64:
哩個PUNISHER嘅表情夠哂煞氣!:71:
哩隻係6吋 figure?
回復 2# 72吋Figure

無錯 係6吋黎嫁:43:
係urban legends pack既punisher!
INNS 格仔入的嗎????????
回復 4# gumng

係Y記BID嫁...:56:所以不便宜呀:79:

回復 5# charice1219

oh...it is only 4x-5x one 2 years ago...anyway it is a good figure!
I have the other verions...buy in box shops....

憂鬱的眼神, 唏噓的鬚根, 神乎奇技嘅刀法,同埋個杯Dry Martini....

之前買已經被換普通頭......但仲對我口味:35:
回復 6# Grimlock

後追figure是殘酷的T^T""""
不過仲算係一個可接受既價錢...
香港有無咩格仔店係好推介嫁=]??
回復 7# SARU

我比較喜歡開口的暴力感XDD
妳個隻件褸有縫過@@?? 好齊整呀!!
回復 8# charice1219

true....i didnt buy old items for some time la...since already buy what i want...
i am more focus on the new ML!~
回復 10# Grimlock

可能因為我係新手 好多角色都想追返XD
雖然我比較希望新legends 可以出返多d舊有角色-3-!!
唔駛成日捱炒價~"-

Urban Legend boxset,我買果陣一魚找一草~ XD

Punisher我覺得都係Series4果隻白手套靚d~
回復  Grimlock

可能因為我係新手 好多角色都想追返XD
雖然我比較希望新legends 可以出返多d舊有 ...
charice1219 發表於 17-2-2012 12:40 AM

等吓啦~~~ 呢d大角一定會再出,Wave3已經有隻Punisher啦
回復  SARU

我比較喜歡開口的暴力感XDD
妳個隻件褸有縫過@@?? 好齊整呀!!
charice1219 發表於 17-2-2012 11:50 AM

冇呀.......交收返黎已經係咁
回復 13# Devil_Fudou

wave3個隻 睇到圖應該會用nick fury件好難郁既褸
真係興趣大減....
呢隻有得除褸開心好多XDD
hasbro宜家個價.......真係......