Toysdaily 玩具日報

查看: 13836|回復: 52

[詢問] HT 超黑仔事件...我終於攞返 Superman 條頸喇!

小弟早前攞咗隻超人,返到屋企先開箱,發覺頭及身都有問題,十四日內攞去店頭換,經開過兩盒已開及一盒新開後,都係留低個頭,只攞個身走。返到屋企後打算搵個頭頂檔時發覺頸位ball join接口有裂痕,再攞返去店頭,當時個職員嘗試張頸位個part拔出,但係唔成功,我因為趕時間而且件斗篷個logo都有d花,所以我提意佢攞返上工廠整,反正個頭都係上咗廠,個職員都肯幫。之後都農曆新年前call我去攞返兩件超人件,我去攞,大約check一check無問題就攞返屋企,因為個頭同身係分開上廠,所以俾我時頭同身係分開嘅,但係我返到屋企張頭同身合埋時先發覺當日裂開咗嘅頸位part無咗,合個頭同身合唔埋! 但係新年前好忙,又要返工,所以不能夠第二日去店舖,當我可以去時佢地放一個星期新年假,我等佢地放完假之後一兩日左右上去店頭,當時個職員唔明點解個頭同身係分開交俾我,經我一輪解釋佢最後都算明白,但係就話工廠放一個月假,要之後先問到有無件剩,咁我唯有我等。前幾日HT打俾我話超人停咗產而且無件剩,我話一件咁簡單嘅件你都幫唔到我?之後佢講到好似我講大話咁,我話要騙個頭啦,佢就話我當日唔check清楚係我嘅責任,我話我有我責任,但係佢地都有責任俾件無問題嘅貨我,如果佢地無俾漏我就無今日呢個問題,但係講完一輪之後個職員都唔肯負責,我要做嘢所以同佢講話揾日再上去佢店舖先當面再傾。。。我聽日就去佢地店喇,我應該點做呢? 堅持定認命呢? 希望各大大俾d意見,好多個唔該!
理論上...堅持!
實際上...認命...:26:
已維修過,又無即場睇清楚,認命吧
因為joint個波波有裂而放低成個身.....

廿雞買過粒慳車錢,慳時間,慳口水。

最重要係比廿雞出嚟唔使受人氣。
口同鼻講~

你話冇俾你~ 可能佢話俾左你~ 因為冇當場發現尼個問題

9成佢都會死話自己俾左你~ 如果佢自己話冇俾你~ 佢要負責~ 我相信佢地唔會咁講~

可能樓主去D玩具商場睇下有冇得配返個~ 仲簡單直接
整完俾返你,你又唔即刻check, 怪得邊個?
因為joint個波波有裂而放低成個身.....

廿雞買過粒慳車錢,慳時間,慳口水。

最重要係比廿雞出&#2217 ...
catcat 發表於 15-2-2012 08:14 PM

真係咩世界, 成千銀一隻, 都要受氣, 頂, e+我地係買唔係乞...
所以我放棄左佢,買玩具玩係要開心,但發覺玩hottoys總係爭咁d野!
其實平心靜氣去傾,
我諗幫到嘅都會幫嘅,
而家理虧嘅係你,
如果去到仲要嘈嘅話,
搵鬼幫你咩...!!!!
如果唔係有license..., 搵鬼買咩....
我都send了我的batman 1989 頭連心口logo上廠, 唔知返梨會變成點...
依家都好難au, 惟有買個教訓... 同埋讓我地知道你的教訓下次醒水~ :68:
拍賣網散件幫到你
拍賣網散件幫到你
558558 發表於 2012-2-15 21:20

+1                  /
Bid散件或去"街王"行返轉應該可解決你既問題......
回復 4# catcat

請問大大邊度有得買? 謝謝幫忙。
其實只要解決到個問題,我唔介意要俾錢,如果無咗條頸,咁我等如無咗成千銀。。。希望各大大可以話我聽喺邊度可以買返,好多個唔該!
我無check係我stupid,但係佢無俾齊嘢我係佢地不負責任,我相信個道理係咁。