Toysdaily 玩具日報

查看: 11609|回復: 49

[個人收藏] 搬了,搬不了••• 小小分享

搬家了,新裝Display 櫃比較小,也預留27”高度給Luke Skywalker.
現場光拍攝,Led 射燈+光管混合光源,將不定期轉款:54:

這次搬家感覺不一樣,應算是最多私人物品的一次,
到裝紙箱時才發現有超過十箱人偶,再加上散件、攝影背景紙
超出想像。到搬進新居,砌盒遊戲有如在玩”俄羅斯方塊”,
大量收納又要方使存取已是兩難問題,
再要配合家人所需只有作出一定程度妥協,
盡用窗台,天花,地台變身成不同倉庫。

星戰組合首現展示櫃中,說不出的愉快:52:

在開始裝修前已考慮清楚只設一個這樣大小的展示櫃,
而太太的展示櫃若為這個的兩倍大,作出這樣安排,
皆大歡喜。到搬家時被發現超多人偶,當然被指責
但最後也通關,條件是盡快處理以減少人偶貯存空間。

蜘蛛俠,Mark VI 跟有點專注力不足的雷神

原先意向是控制人口在四十以下,怎知點滴累積變成六十以上,
要到搬家時才驚覺過了限額,回心一笑,
年紀一大把,還像小孩般失去自控能力•••:38:

超人,Batman 89個人至愛,隊長也著實不錯

得要好好理用這小小空間,製造自己的夢幻空間

Thanks for watching:77:

Only one 3A can display in your new home ????  Where are the others ????  :no:
Oldcat大無可能只得一格嘅!!:no:

快d出相,睇下重收埋d咩好野!:sad:
Only one 3A can display in your new home ????  Where are the others ????
RRAAYY 發表於 12-2-2012 11:08 PM

下轉肯定是3A 陣:77:
回復 3# catcat

棄車保帥,一個細display,換十幾箱嘢空間噃:58:
恭喜大大新屋入伙!!
其實60隻真係好易過… 提議set 100 隻好d:he:
人同figure都有新屋企~~!:)
搬家了,新裝Display 櫃比較小,也預留27”高度給Luke Skywalker.
現場光拍攝,Led 射燈+光管混合光源,將 ...
Oldcat 發表於 12-2-2012 11:05 PM

吓... 得返咁少位... 點算......:56:
吓... 得返咁少位... 點算......
$hiine 發表於 13-2-2012 02:09 AM

將無位放嘅figure,用嚟扶貧就最好啦!

一於送咁d比$$同貓貓啦!:71:
new house. :77:

我DD 星豆小市民係咁上近啦,
$ 大師座擁展覽級display 係唔會明白啦....

恭喜大大同埋人偶搬新屋:34:
Oldcat 發表於 13-2-2012 08:06 AM

大大 起碼仲有 十箱 figure... 小弟一隻都無... 好妒忌呀......:63:
一隻都無.......??!!