Toysdaily 玩具日報

查看: 27555|回復: 142

[Hot Toys] 2011年動漫節限定 Hottoys Batman Begins 未解決的品質問題集中討論區

本人今日對Batman進行例行Body Check時發現,2011年動漫節限定的Batman大俠由於長期起飛腳對付壞蛋,其右腳的腳掌關節位置碎裂!由於本醫師技術有限,暫無法醫治。
已告誡Batman大俠維持一般的站立動作還可,但請勿進行過激動作!至於左腳腳掌的關節會否碎裂問題則需再進行詳細檢查。<報告完>

(還好長靴可以籍套住小腿的包膠衣暫時不致脫落,否則站立都站不穩了!另外由於長放盒中,支撐架的金屬U型勾自然張開,壓到左腳大腿內側的包膠衣而產生了凹陷痕,未知日後會否自然回復原先狀態,真是#@$@#%)

多謝師兄&#22021;&#28201;馨提示...!!!!!!!!
回復 2# kafai1978

仲有幾十盒要排隊body check,好唔得閒!:70:
:64::o:o:64::o:o
唔明點解起飛腳擺pose,但又長期放於盒中?
我同你情況一樣,我一路放在櫃內,沒有&#25886;特別Post!
月前拿下來玩玩,突然右靴自動脫下,腳掌的踝位置碎開!
經觀察碎裂所得,在Figure組裝時已經有破損!
但被膠衫膠鞋啜住,故沒有發現!

現在才發覺!
我都係呀,已經寄左信去問,但仲未有回覆:70:
嘩, 咁o既QC/ 咁樣服務態度真係哧赤 死人呢... :70:
嘩, 咁o既QC/ 咁樣服務態度真係哧赤 死人呢...
darknight 發表於 11-2-2012 21:48

send 左成個月,補send 左兩封,都未有人回信
師兄有無相?
俾HT D員工研究下都好&#21526;
師兄有無相?
俾HT D員工研究下都好&#21526;
GTO 發表於 11-2-2012 22:21

影到相都無用,因為係入面插ball joint 個個位會裂開,令到隻腳企唔穩
唔明點解起飛腳擺pose,但又長期放於盒中?
大懶熊貓 發表於 11-2-2012 09:29 PM

起飛腳是冷笑話,其實長期放盒,無咁多地方放,呢隻野又易痴塵!
我同你情況一樣,我一路放在櫃內,沒有&#25886;特別Post!
月前拿下來玩玩,突然右靴自動脫下,腳掌的踝位 ...
seals 發表於 11-2-2012 09:31 PM

本來都無留意,係睇下台灣討論區時發現這個問題!
起飛腳是冷笑話,其實長期放盒,無咁多地方放,呢隻野又易痴塵!
vanhelsing 發表於 11-2-2012 23:11

有無去信ht呀?

無回覆:63:
影到相都無用,因為係入面插ball joint 個個位會裂開,令到隻腳企唔穩
布魯士 發表於 11-2-2012 10:35 PM

我懷疑用左類似AVP 2異形腳掌那一類ball joint!我個隻玩玩下兩隻腳掌都甩左接唔番上去,唯有賣走左費事眼&#23491;!