Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士星矢新TV版動畫 "聖鬥士星矢Ω"

睇晒咁多版本星矢...個人最鍾意冥王神話中既十二金
每個性格都有好深刻描寫....而且班黃金勁得黎又合邏輯...
唔會好係原版星矢咁成日自相矛盾......
睇落個故事都吸引,一個孤僻不信人的少年,被一班青銅戰士的友情感動......從此呢班戰士一齊奮戰, 一起學習 ...
mushroom 發表於 7-2-2012 07:25 PM

某程度上, 光牙性格的有少少似當年的星矢:78:
睇晒咁多版本星矢...個人最鍾意冥王神話中既十二金
每個性格都有好深刻描寫....而且班黃金勁得黎又合邏輯. ...
V17 發表於 7-2-2012 07:39 PM

因為星矢先係主角…
係呀,電王未出時好多人彈,但係點知出左後又好受歡迎.....

只有decade較為少人鐘意,不過因為 ...
mushroom 發表於 7-2-2012 07:15 PM

Decade俾人話拎d前輩黎玩…不過主題曲係我偶像唱…所以我唔討厭佢:DD
睇落個故事都吸引,一個孤僻不信人的少年,被一班青銅戰士的友情感動......從此呢班戰士一齊奮戰, 一起學習 ...
mushroom 發表於 7-2-2012 07:25 PM

我最有興趣知道到底會有咩敵人,呀媽又會唔會出手幫個仔呢
頭像被屏蔽
即係好似20 年前既變形金剛, 20 年後出套變形金剛animated, 結果咪又係衰
乜神都打晒, 今次會唔會打佛祖 ?

佛祖同菩薩都有聖衣著就好睇
最希望做到黃金有黃金實力...
青銅只係執下死雞
星矢 成為 黃金聖鬥士
即你 阿舜佢地喺過去改變左歷史, 救到星矢
正, 期待車田嘅ND!!!!!!!!!!!!!
聖鬥士 首選車田~~~
醒!!!
出6個主角
如果出玩具, 先出完6隻動畫色, 再可以出多round金色限定
比依家5子 賺多一隻錢
呢個市場策略 果真高明
星矢 成為 黃金聖鬥士
即你 阿舜佢地喺過去改變左歷史, 救到星矢
正, 期待車田嘅ND!!!!!!!!! ...
聖鬥士JACK 發表於 7-2-2012 20:29

留意官方寫話此故事為全新動畫故事....不過應該都有"星矢"共同之處~
留意官方寫話此故事為全新動畫故事....不過應該都有"星矢"共同之處~
Trevor 發表於 7-2-2012 08:37 PM

期待新故事~~~~~~~~~~~~~:):)
依家d女聖鬥士真係開放,唔使帶面具
續冥王篇的真正續集有漫畫,但無動畫,個人比較其代ND動畫化。:78: