Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 聖鬥士星矢新TV版動畫 "聖鬥士星矢Ω"

以90後為主要消費群來說是可行的,萬呆放遠未來!!!:66:
但係我覺得nd越畫越好睇…
ricky0706 發表於 8-2-2012 04:16 PM

回到過去,若作得好睇,係不錯的。

借問聲個名點讀?????

Ω = Omega?
有D再造人009 feel......

好想知貴鬼係咪白羊座呀~!!!
仲有可唔可以redesign過十二件黃金聖衣呀, 睇左廿幾年有D悶.....
希望會好睇啦:(
為左星矢而睇:$
只會係另一套ACE,經典係自己彈出黎,有心造係造唔到架....
起碼我99%唔會"落答".......
頭像被屏蔽
借問聲個名點讀?????

Ω = Omega?
有D再造人009 feel......

好想知貴鬼係咪白羊座呀~!!!
仲有可唔可 ...
大面豬 發表於 9-2-2012 12:17 AM

青銅係新設計!
留意吓幾件聖衣,胸腹部份好類似...
可能係方便出玩具...一模多色...
留意吓幾件聖衣,胸腹部份好類似...
可能係方便出玩具...一模多色...
MAX 發表於 9-2-2012 02:02 PM

而且每件聖衣有5種型態,分別係金、木、水、火、土,要集齊5種不同的珠至可用到不同屬性。

而不同的色珠可以有不同的組合,最少的組合可以有兩粒,最多可以5粒。

自己的珠沒用時(或瞓低時),可以給隊友用,產生另外型態.....

IQ題﹕請問可以有多少件玩具?:DD
主角各腰身和肩甲都有點類似之前天界篇造型:shiny:
儿童向 您的帖子長度不符合要求
唔承認, that it~~

利申: 車田派星矢死忠
唔承認, that it~~

利申: 車田派星矢死忠
Andies 發表於 9-2-2012 11:36 PM

其實星矢係要與高達, 幪超一樣換新面孔, 至吸引到新一代去睇...
就好似LC都唔係車田風, 都有一定捧場客...而呢套奧米加, 更加加深呢種變化...
當中有保留原著神緒我覺得已經好夠~~!!!
當Q版咁去睇就OK...
點解會無我最愛鍾意的冰河份架!又係星矢威晒!唉!都無辦法啦!又唔係聖鬥士冰河!但係都會支持的!
回復 103# Andies

我唔承認的原因係因為一下子架空左車田連載緊的ND
而且如果OMEGA設定左星矢等人如果升格上黃金, 仲要係未死的話
天馬座等"新"青銅理論上唔可能有人繼承(我睇高__的評論得知)
一日未弄清兩者有沒有衝突之前, 我都不會承認

我反而承認LC, 因為車田認定的前傳
ND對我唻講, 都係為天界篇舖路而出現, 可以當平行時空去睇

以上只係我個人見解, 唔係要求他人反OMEGA, 因為"咸魚青菜, 各有所愛"