Toysdaily 玩具日報

[詢問] 造型筆地問題

[img][/img]

上面2張圖系我想改造的形狀(用泥膠整住先),我想問下如果用筆地系要點處理同點可以整得光滑d,請指教:64:
等畢地乾透後都要打磨的, 不斷的磨呀~磨呀~~~ 磨呀~~~~~~~~

有時太大地方要僭建時, 我會用膠板+畢地, 因為成舊畢地咁大面積, 一咬唔實就好麻煩了.
等畢地乾透後都要打磨的, 不斷的磨呀~磨呀~~~ 磨呀~~~~~~~~

有時太大地方要僭建時, 我會用膠板+畢地, 因 ...
goahead 發表於 2-2-2012 11:43 AM

只系用砂纸磨就OK?
回復 3# gnx2

如果本身好大舊, 可以用銼慢慢挫返個外形出o黎先, 千萬唔好過龍. 跟住用, 600 -> 800 -> 1000 -> 2000 號 沙紙一級級咁上.
回復  gnx2

如果本身好大舊, 可以用銼慢慢挫返個外形出o黎先, 千萬唔好過龍. 跟住用, 600 -> 800 -> 10 ...
goahead 發表於 2-2-2012 06:44 PM

感谢師兄幫手!
頭像被屏蔽
回復 6# leo2004

我係用 綠色+白色 o個隻, 一定要份量相約同搓得個渾, 有時濕度高, 可能要等多幾日至硬.

最近我轉用o左 原子灰, 幾好用,不過就大味D`  :)

頭像被屏蔽