Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] hehemimi的玩具櫃(2018年3月20日更新p.117-二,三月入手 - Part 2)

hehemimi大大,原來你都鐘意呢D書書,我都好鐘意架,尤其D講70s,80s 嘅機械人同特撮,仲有D青島文化 ...
快快 發表於 8-5-2012 12:59 AM

其實依度有好多大大都有驚人藏量,我有係算少啦(有時都係佢地毒我先入)...得閒交流下.....:35:
我之前呢喥都睇到好多大大藏書好勁!我只收集很小,是最喜歡的幾本。最愛大全集。我女朋友話我好搞笑,做乜會睇完又睇重覆又重覆睇極都睇唔完!佢實在唔明我哋D係睇經典設計,唔使換季!
頭像被屏蔽
我之前呢喥都睇到好多大大藏書好勁!我只收集很小,是最喜歡的幾本。最愛大全集。我女朋友話我好搞笑,做乜 ...
快快 發表於 8-5-2012 08:31 AM

咪係囉...7080年代特攝當然無大改變, 不過超人戰隊系列大全集依家都年年加新又修訂...如果真係本本買都幾金...(有時間我會再post我既舊入同大家分享,謝謝光臨)

好正,不算少了~~~~~~
fishman 發表於 8-5-2012 09:04 AM

謝謝光臨...:65:

五月出血既頭盆..(因為擺位有輕微調動,大王者上架後會更新第一頁果批相...請稍侯):64:

五月出血既頭盆..(因為擺位有輕微調動,大王者上架後會更新第一頁果批相...請稍侯)
hehemimi 發表於 11-5-2012 11:17 PM

入手真快~再来顶顶hehemimi大大:36:
入手真快~再来顶顶hehemimi大大
gingin銀銀 發表於 13-5-2012 07:35 AM

謝謝銀兄光臨寒舍.....第一頁批相已更新:64:

因為唔夠位, 大王者放在後排差點看不到呢....
感覺上大王者合金部份不多,因為要遷就避免合金部份因變形過程弄花...但變形過程實在出色, 如果再平些絕對值得一入...

今個月最出血的一入本星期稍後會貼圖...其中一款每盒如果齊件抵得上三盒大王者(但因為比較罕見,也冒險在不同地方入了兩套)...零用也花光了..
:44:
謝謝銀兄光臨寒舍.....第一頁批相已更新

因為唔夠位, 大王者放在後排差點看不到呢....
感覺上大 ...
hehemimi 發表於 13-5-2012 08:21 AM

严重期待呀 必是精品 老popy?其实大王者说来说去都要入的 毕竟设计的真不错:36:
严重期待呀 必是精品 老popy?其实大王者说来说去都要入的 Ĕ ...
gingin銀銀 發表於 13-5-2012 06:02 PM

對啊銀兄,是老popy,不過不是機械人系列...(不過暫時賣過關子吧)...謝謝銀兄支持
:64:
由於大王者表面合金成份不高(與泰坦3比較), 對於"外形重視"派或"合金成份控"既玩具玩家吸引力自然少了...相信價格會有所回落........:67:
對啊銀兄,是老popy,不過不是機械人系列...(不過暫時賣過關子吧)...謝謝銀兄支持

由於大王者表面 ...
hehemimi 發表於 13-5-2012 07:21 PM

我早已经在内地订了 不砍我单就成了 目前位列本人2012年新品玩具第一位 哈哈哈 hehemimi大大实在是太有实力了 我也想像你一样有那么多神物:63:
我早已经在内地订了 不砍我单就成了 目前位列本人2012年新品玩具第一位 哈哈哈 ...
gingin銀銀 發表於 13-5-2012 07:49 PM

銀兄您太抬舉我了...相對這裡師兄擁有的我的收藏也是一般...對我來說, 太多也只會流於過濫, 反而在過程中認識一些朋友..也是收集過程中最大收穫...
我想要的popy不多, 想有的大多數也有了(因為我不是所有popy也喜歡),原先最大希望是儘快集合機戰角色......但由於在下都非常重視機體比例和地方有限(所以一些大型機戰首辦即使吸引也不入了- 之前對不起正樹君呢)...
超正嘅收藏呀.....好多超合金呀....件件正野!!:shiny:
銀兄您太抬舉我了...相對這裡師兄擁有的我的收藏也是一般...對我來說, 太多也只會流於過濫, 反而在過程 ...
hehemimi 發表於 13-5-2012 08:10 PM

对 认识些同好非常值得 我就在收藏过程中结识很多好友 我玩得比较晚 07年上学的时候才开始 那时候没什么钱 买的不多 现在追了很多怨念物 但是我的路还长 哈哈:35: 我对比例到是不在意 OG挺喜欢 但是机体只喜欢一部分 最爱大增伽:43:
对 认识些同好非常值得 我就在收藏过程中结识很多好友 我玩 ...
gingin銀銀 發表於 13-5-2012 11:32 PM

大增伽的確很有氣勢.....我也很喜歡...其實您想搵機戰系列(除非是wf手辦),一般有耐性也可慢慢收集,希望您早日達標!
有時和朋友在家附近聚腳討論新品情報同手辦改造不覺可以傾談數小時,這是其他人不能明白的地方...哈
:$
超正嘅收藏呀.....好多超合金呀....件件正野!!
ray文 發表於 13-5-2012 10:39 PM

謝謝欣賞....:shy: