Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] hehemimi的玩具櫃(2018年3月20日更新p.117-二,三月入手 - Part 2)

回復 56# hehemimi

咁又係的,我個d全部都係盒到...........
我剛在沙田問了要成32xx話平了100.....師兄在哪間買的謝........因為急用....舊櫃掉了現在層層疊中仲要冇盒....
我剛在沙田問了要成32xx話平了100.....師兄在哪間買的謝........因為急用....舊櫃掉了現在層層疊中仲要冇盒 ...
cmy 發表於 30-4-2012 03:46 PM

應該係唔同時間做唔同價錢(我買果陣做特價, 照理應該間間一樣)...我自已係九龍灣Megabox Level 5 店買,俾埋電話同型號您啦:
電話:26295300/63230015
大櫃:Product No.:919143 ; R577-26 26吋雙門三櫃桶玻璃飾物櫃-胡桃色配白色
細櫃:Product No.:919139 ; R577-19 19吋單門三櫃桶玻璃飾物櫃-胡桃色配白色

大的67cm闊,約191cm高(可調較地腳水平), -折後29魚中; 細既49cm闊,約191cm高(可調較地腳水平)-折後24魚(14天內送貨,上門組裝,代棄舊傢俱一般每件港幣100)

補充: 本體40cm厚(內部36cm深-由鏡底量度至玻璃層板邊緣);貼牆放大約佔44cm厚
應該係唔同時間做唔同價錢(我買果陣做特價, 照理應該間間一樣)...我自已係九龍灣Megabox Level 5 店買, ...
hehemimi 發表於 1-5-2012 08:09 AM

唔該晒你  應該依幾日去睇謝謝
好正的display, 隻太保郎好正!
好正的display, 隻太保郎好正!
快快 發表於 1-5-2012 02:14 PM

謝謝光臨.....我也非常喜歡速水仁司作品既做型(大大您的收藏和我很接近呢,得閒交流下:35:)

Smoking spaceman 登場....

回復 67# hehemimi
呢隻都好正,我記得有D心口有成個screen有燈係後面作背景,仲有slide不斷roll, 有D係恐龍畫公仔係咁rotate....正!
排得好好, 隻超時空世紀應該好N年啦
回復  hehemimi
呢隻都好正,我記得有D心口有成個screen有燈係後面作背景,仲有slide不斷roll, 有D係恐 ...
快快 發表於 1-5-2012 10:07 PM

就係上左年紀先想玩番...:35:(之前係有馬玩具博物館也見到幾隻..所以撩起條筋):34:

(攝於有馬玩具博物館)
排得好好, 隻超時空世紀應該好N年啦
guccihenry 發表於 2-5-2012 10:56 AM

依隻orguss生產商タカトクトイス(高德商事)因為1983年時出超時空世紀系列銷量不佳以致破產...之後此系列可以長期在國內網上以數千日元交易....雖然價格不高,但不失為一件好玩超值可3段變形既玩具(除左部份因年代久遠引致部件容易鬆脫)..我自己果隻係2006年秋葉原mandarake用幾千日元買..
hohohoh!!!u like tin toy too????i have many tin toy.i will show it in my toy shop too!!wait u come for visit about my made in hong kong toys and japan tin toy!!!hope it will open within 3 month...

Smoking spaceman 登場....
hehemimi 發表於 1-5-2012 09:36 PM
hohohoh!!!u like tin toy too????i have many tin toy.i will show it in my toy shop too!!wait u come f ...
oxidepang 發表於 3-5-2012 12:14 AM

Sure!:64:..and Thanks...^^

遲來一入...............

過左一日又入左兩本....

hehemimi大大,原來你都鐘意呢D書書,我都好鐘意架,尤其D講70s,80s 嘅機械人同特撮,仲有D青島文化模型。瞓覺前睇"暗眼瞓”一流呀!會睇完又睇!不過有次出差遺留左係酒店結果去到第二個國家酒店先發覺,打返去酒店問暈哂打埋比清潔亞嬸都話冇,我懷疑D人係房𢴇到都留返自已睇,好彩收尾喺HK搵得返咋!